Dartz Monaco Red Diamond Edition

[AFBEELDINGEN] Een interieur gemaakt van walvispenisleer. Dat is een van de dingen die standaard bij de Russische Dartz Kombat T98 Monaco Red Diamond Edition horen. De terreinwagen kost ruim 1 miljoen euro en zou de duurste ter wereld zijn. De metertjes en tellers in het dashboard zijn vervaardigd uit witgoud en belegd met diamanten en robijnen. De kogelvrije ruiten zijn bedekt met een laagje goudlak.

De Monaco Red Diamond Edition is een verbeterde versie van de Dartz Kombat T98 en wordt volgend jaar voorgesteld op het Top Marques-autosalon in Monaco.
De Dartz Kombat weegt 3.000 kilo. Hij is voorzien van zes camera’s die continue alles rondom de auto registeren en vastleggen. De auto is volgens de makers bestand tegen granaten en ander zwaar geschut. Het glas in de ramen zijn 7 centimeter dik.

Andere blikvangers van de wagen zijn onder meer de kogelvrije banden en een mobiele telefoon van Vertu. Een extraatje voor de kopers zijn drie flessen RussoBaltique, de duurste vodka ter wereld.

Walvispenissenleer werd gebruikt om het interieur van de auto te bekleden. Hoeveel walvissen moesten hiervoor afgeslacht worden? De grootste walvispenis ooit gemeten had een lengte van 2,4 meter. Het is een publiek geheim dat de Griekse reder Aristoteles Onassis de barkrukken op zijn jacht had laten overtrekken met het leer van walvispenissen.

imagebam.com
Klik op een verkleinde foto (thumb) om te vergroten, je komt zo in de galerij terecht
imagebam.com
imagebam.com
imagebam.com
imagebam.com
imagebam.com
imagebam.com
imagebam.com

(bron: hln.be)

Trefwoorden: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP