1001 ridiculous ways to die

[LEESVOER] In het boek ‘1001 ridiculous ways to die’ hebben twee Britse auteurs David Southwell en Matt Adams de meest belachelijke sterfgevallen gebundelt. De belachelijkste acht gevallen.

Dodelijke job
De Franse begrafenisondernemer Marc Bourjade werd in 1982 dood teruggevonden in zijn atelier. De man lag onder een stapel doodskisten. Die was op hem terechtgekomen toen hij een van de kisten van een pallet wilde nemen. De begrafenisondernemer werd volgens zijn collega’s – o ironie – begraven in een van de kisten die zijn dood veroorzaakten.

De Notenkraker
Arbeider Willie Murphy stierf door verstikking in 1993. Toen hij in een Amerikaanse verwerkingsfabriek voor noten aan het werk was, raakte hij bedolven onder een lawine van geroosterde pindanootjes. De man probeerde nog, maar raakte niet levend van onder de notenberg vandaan.

Niets vergeten?
De ervaren parachutist Ivan McGuire besloot om in 1988 een van zijn vele sprongen op camera vast te leggen. In 1988 was dat nog niet zo vanzelfsprekend als de dag van vandaag. Blijkbaar vergde zijn filmavontuur erg veel van zijn concentratie. Toen McGuire uit het vliegtuig sprong, was hij vergetenzijn parachute om te gorden. Of de beelden nog bruikbaar waren, is niet geweten.

Kiplekker
Wie in Kameroen een kip steelt, vraagt om problemen wanneer hij wordt betrapt. Henri M’Bongo werd in 1998 door een uitzinnige menigte verplicht de kip op te eten die hij had ontvreemd. Hij stikte toen bleek dat de veren en kippenbotjes niet zo eenvoudig te verorberen waren.

Verhitte discussie
Twee Engelsen hadden in 2007 een discussie over de eigenschappen van white spirit en raakten het maar niet eens. Een van hen moest en zou zijn grote gelijk bewijzen. De man overgoot zich met een bus white spirit en stak zichzelf in brand. Hij overleed later aan de zware brandwonden die hij daarbij opliep. Wat hij wilde bewijzen? Dat white spirit een licht ontvlambaar product is. Ze hadden ook gewoon de tekst op de fles kunnen lezen…

Droog gepakt
Ray Washbrook – zijn familienaam geeft al een aanwijzing – stierf in 1996 op een wel erg idiote manier. Hij kroop in een industri?le droogkast omdat een laken was vastgeraakt. Om een nog onbekende reden sloeg de machine plots aan, waarna Washbrook twintig minuten lang werd rondgezwierd bij een temperatuur van 110 graden. Alle hulp kwam te laat.

Full frontal
Roger Wallace verloor in 2001 zijn drie kilogram zware radiogestuurde modelvliegtuigje uit het oog. Hij was immers even verblind door de felle zon. Terwijl hij in het Amerikaanse Arizona naar de horizon tuurde, in de hoop zijn vliegtuigje te zien, dook het plots op en botste tegen zijn hoofd. Wallace overleefde de klap niet.

Serpentine
Een adelaar die tijdens een duikvlucht een giftige slang had buitgemaakt, veroorzaakte de dood van twee Irani?rs. De arend verloor immers zijn grip op de gladde slang en liet het dier uit zijn klauwen glippen. De slang viel pardoes in een passerende, open wagen. Vooraleer de chauffeur en zijn passagier van de schok waren bekomen, hadden ze al een beet te pakken van de dodelijke slang. Ze stierven door het gif.

1001 Ridiculous Ways To Die, David Southwell, Matt Adams, uitgeverij Prion

(bron: standaard.be)

Trefwoorden: , , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP