Een hacker heeft deze week maar liefst 9.600 e-mailadressen met hun wachtwoord online gezet. De persoon in kwestie, naar eigen zeggen afkomstig uit Texas (VS), deed dit om meer aanzien te krijgen op een website die hackers een score geeft op basis van hun vaardigheden. Er staan ook Telenet (pagina 64 en 67) en Skynet (pagina 66) adressen in het lijstje. Staat jouw mailadres ertussen ?

06091769

Trefwoorden:

9 reacties op 9.600 mailadressen gekraakt

bassie
11 oktober 2008 09:42

En die site voor hackers die score geeft heet??

Henk
11 oktober 2008 12:22

Goeie Post!!, maar ik sta er gelukkig niet tussen =)

lullo
11 oktober 2008 13:54

wat is er hier nu moeilijk aan ? passwoorden en logins worden in plain text doorgestuurd, het enige moeiljke is te kunnen sniffen op een router waar veel internet verkeer passeert

WImp
11 oktober 2008 14:08

@ lullo
bijna iedere mail service die ertussen staat werkt met https beveiligde verbindingen dus het is helemaal niet simpel om deze te hacken.

lullo
11 oktober 2008 14:20

pfffffff zet u gewoon in een grote stad, geef een free hotspot, snif alle verkeer, en op een paar maand ga je ook al een paar 1000 onozelaars hebben, die jouw onbeveiligd draadloos netwerk gebruikt hebben om hun mail na te kijken.

Connecteerd u op de core switch van een internet café (als je daar werkt is er niks aan), en iedereen die binnen komt om zijn mail na te lezen heeft het vlaggen (alhoewel, die gaan meestal webmail gebruiken, ok soit vergeet dat van dat internet café)….

Maar het is niet het mail verkeer tussen mail servers dat je moet onderscheppen, het is gewoon het pop3 verkeer, en zelfs al zit je in amerika, je maakt vandaaruit een pop3 verbinding naar telenet hier…. Niks beveiligt, al die switchen en routers dat jouw pop3 sessie bezigt, kun je gewoon het passwoord uitlezen. De truk zit er hem gewoon in, in te pluggen in een van die core routers, en daar op te sniffen. Mail is nu eenmaal onveilig tenzij je ssl gaat gebruiken.

azerty
11 oktober 2008 21:05

gewoon een keylogger op een veelgebruikte openbare pc, zoals idd bv in een internetcafé = veel simpeler. Niks “hacken” aan en wss zijn deze e-mailadressen + wachtwoorden ook wel op deze manier verkregen

wxffsf
11 oktober 2008 23:26

azerty heh, land van de blinden ben je zeker eenoog.

anyways, nog geen 10,000 accs, is niet echt nieuws waardig, je zou eens moeten weten hoeveel gegevens er lekken;

ook is de titel van dit bericht compleet fout. de email adressen zijn niet gekraakt. Het waren accounts op een andere website die geregistreerd waren met dat email adress.

je registreerd je op een website. je geeft username, paswoord, email. Je moet toch op zijn minst verschillende pw’s gebruiken voor je email, en voor domme websites waar je registreerd … dus tenzij -en zo zullen er wel wat zijn- ze hetzelfde wachtwoord hergebruiken zijn de email adressen en dus emails niet gekraakt.

dat er een websiteje van nog geen 10,000 leden gegevens lekt.. komt constant voor.

deze vorm van mediageilheid is achterlijk. als ge nog ineens niet wilt zeggen welke website het is … who the fuck cares, het enigste wat ze doen, is spammers helpen aan een lijst van 9000 email adressen,

domme sensatiebeluste onvolledige/foute post. IMHO

b0n3r
12 oktober 2008 22:38

lullo snapt t concept van ssl nog nie helemaal….

lullo
13 oktober 2008 18:04

Hoeveel gebruiker er dat tegenwoordig al om te gaan poppen ? 99% allemaal schoon op poort 110, juist niks ssl

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP