Borstvoeding
Laat nog wat over voor papa hé

[VIDEO] Volgens vele lactatiedeskundigen kun je borstvoeding blijven geven zolang je wilt. Een Britse moeder legt haar 7-jarige dochter nog aan de borst, omdat het kind dan “een hoger IQ” krijgt. De moeder was ervan overtuigd dat de natuur haar de melk gaf, en zolang ze melk had, moest ze voeden. Volgens sommigen is ze gewoon verslaafd aan de oxytocine.

Zwitserse wetenschappers hebben namelijk aanwijzingen gevonden dat het hormoon oxytocine in belangrijke mate bijdraagt aan ons geluk. Oxytocine kan worden gebruikt tegen allerlei emotionele problemen als verlegenheid, angst en depressie. Ook zou het autistische kinderen kunnen helpen bij het verwerken van sociale signalen.

Borstvoeding
Al eerder was bekend, dat oxytocine een belangrijke rol speelt tijdens de bevalling en bij het op gang komen van de melkproductie en het geven van borstvoeding. Het versterkt zo ook de band tussen moeder en kind.

Knuffelhormooon
Oxytocine is een lichaamseigen hormoon dat vrijwel alle zoogdieren, dus ook mensen aanmaken als ze zich lichamelijk verwend voelen. Een aai over de bol, een knuffel of een arm om je heen verhogen de hormoonspiegels al aanmerkelijk, maar vooral tijdens de seks wordt er een heleboel van aangemaakt. Oxytocine wordt dan ook wel het “knuffelhormoon” genoemd.

Vertrouwen
Ook op de langere termijn worden we van oxytocine een beter mens. Onderzoek heeft aangetoond dat oxytocine het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden ten goede komt. Ook het vertrouwen in anderen en in de toekomst neemt onder invloed van dit liefdeshormoon toe, terwijl het ook nog eens de vrijgevigheid stimuleert.

Trefwoorden: , , , , , , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP