Burgemeester wil marginalen betalen om zich niet voort te planten

De lokale burgemeester Michael Laws uit Nieuw-Zeeland heeft voor opschudding gezorgd. “Geef de armoedzaaiers geld om geen kinderen te maken”. “Er is een groep mensen in onze maatschappij die hun kinderen geen enkele hoop of kans kunnen geven vanaf het moment dat ze geboren worden”, zei Laws. “Deze ouders zijn bekend bij de autoriteiten, en toch kan de overheid pas ingrijpen nadat de kinderen al in een benadeelde positie zitten.”

“Het zou veel beter zijn deze ontstellende onderklasse een financieel duwtje te geven om zich niet voort te planten, gezien de vergiftigde omgeving die ze hun kinderen te bieden hebben.” Volgens de burgemeester zouden de financi?le, sociale besparingen voor de gemeenschap enorm zijn. “Er zijn te veel mensen die geen kinderen zouden moeten hebben.”

Laws zei ook dat hem onterecht verweten werd dat alle steuntrekkers zouden gesteriliseerd moeten worden. “De meeste ouders die van de bijstand leven, zijn goede ouders. Maar het zijn de probleemgevallen zouden geld moeten krijgen om geen kinderen te maken. Laten we hen 6.100 euro geven om zich te laten steriliseren. Daar zou de hele maatschappij beter van worden. Minder dode kinderen, minder sociale problemen.”

Laws zei dit naar aanleiding van de dood van een peuter van twee, die de zoon was van een veroordeelde moordenaar en bendelid. Nieuw-Zeeland staat derde op de lijst van naties met de hoogste kindersterfte door mishandeling, vier plaatsen boven Australi?, volgens Unicef. Het staat vijfde als het aankomt op kindermishandeling en seksueel misbruik van kinderen.

Volgens Laws hebben de ‘liberale’ pogingen gefaald en is het tijd voor iets anders. Zijn voorstel stuit op veel kritiek en wordt afgedaan als “draconisch” en “totalitair”. De roep weerklinkt om af te treden als burgemeester.

Eerder had hij ook al een lagere school beledigd, toen de leerlingen hem een brief hadden geschreven waarin ze ijverden om de naam van hun stadje, Wanganui, historisch correcter te spellen. “Er zitten zoveel logische en factuele onvolkomenheden in uw brieven dat ik niet weet waar te beginnen”, was zijn antwoord. Hij gaf nog de raad mee aan de kinderen hun leraar te laten ontslaan voor het toelaten van de brief.

(bron: hln.be)

1 reactie op Burgemeester wil marginalen betalen om zich niet voort te planten

jos
22 augustus 2012 16:28

PRACHTIG IDEE!
ONMIDDELLIJK HIER INVOEREN AUB!!

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP