Twin Peaks

[LINK/VIDEO] Sinds vrijdag 4 juli 2008 omstreeks 23.00u kan je al een aantal weken kijken naar Twin Peaks op Canvas. De reeks loopt er bijna op zijn einde, reden genoeg om eens te gaan kijken hoe het er nu anno 2008 uitziet. Charles (de website eigenaar) heeft vrijwel alle belangrijke Twin Peaks-locaties opgezocht, en laat zien hoe het er tegenwoordig bijligt. Ook handig voor wat achtergrondinfo over alle plekjes. Voor de echte Twin Freaks is dit een aanrader.

www.intwinpeaks.com

Welkom in Twin Peaks
“Is dit echt of is dit gewoon ??n grote, gestoorde nachtmerrie?” vraagt ??n van de personages uit Twin Peaks zich op een gegeven moment af. Geen vreemde vraag, want sinds het levenloze lichaam van de jonge studente Laura Palmer in het kleine, rustige plaatsje is gevonden, is alles veranderd. Veel inwoners lijken in een neerwaartse spiraal te zijn beland en dat blijkt slechts het begin. FBI agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan) wordt op de zaak gezet en hij reist naar het kleine plaatsje voor een groot onderzoek. Samen met de lokale sheriff Harry S. Truman (Michael Ontkean) gaat de ietwat excentrieke agent op zoek naar aanwijzingen om de mysterieuze moord op Laura op te lossen. Allerlei vreemde zaken komen plotseling aan het licht en iedereen lijkt wel iets te weten of te verbergen. Het duurt niet lang voordat Cooper en Truman ontdekken dat geen enkele inwoner van Twin Peaks nog te vertrouwen is en dat niets, maar dan ook helemaal niets, is wat het lijkt.

Meteen nadat Twin Peaks werd gelanceerd op de televisie, was het een groot succes. Horden kijkers zaten keer op keer weer aan de buis gekluisterd en na elke cliffhanger keek men nog meer uit naar de volgende aflevering. De kracht van de serie is dan ook dat het spannend en intrigerend is van begin tot eind. Voor een ieder die begonnen is met de pilot is het erg moeilijk om de serie nog opzij te leggen. Het lukt Twin Peaks als geen ander om de kijker in diens wondere wereld te zuigen en hem of haar niet los te laten tot de uiteindelijke ontknoping. Drama, romantiek, humor, mysterie en spanning; op een voortreffelijke manier zijn allerlei genres in elkaar geweven. Daarnaast wordt er een geweldige sfeer geschept, mede door het aantal prachtige shots dat de revue passeert (een simpel verkeerslicht bij nacht was nog nooit zo mooi). Ook de muziek van componist Badalamenti brengt een flinke lading sfeer in het geheel. Twin Peaks is en blijft een tijdloos en briljant stukje TV- geschiedenis, wat iedereen toch gezien moet hebben.

Trefwoorden: , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP