De Poolreizigers

Video: In 2003 waagden de Belgische neven Mathias en Dieter Coppens zich aan een 27 000 km lange tocht die qua avontuurgehalte kan tellen. Hun doel was in 100 dagen met elk amper 100 euro op zak van Zuid- naar Noordpool te trekken. Zo liftten, vaarden en stapten ze onder andere door Chili, Argentinië, Bolivië en Brazilië om via Noord-Amerika en Canada uiteindelijk met Dixie Dansercoer de Noordpool te bereiken. Kanaaltwee, dat de reeks vier jaar geleden al uitzond, pakt nu uit met herhalingen van De Poolreizigers, waarbij Arsenal een heuse soundtrack componeerde.

Hendrik Willemyns van Arsenal maakte in 2003 deel uit van het montageteam voor De Poolreizigers, en was al langer te vinden voor het schrijven van bij de reeks passende muziek. Nu het er eindelijk van gekomen is grijpt Kanaaltwee dus de kans om de roadtrip van Mathias en Dieter nog eens op het scherm te laten komen, weliswaar in vernieuwde montage mét de nummers van Arsenal (beluister fragmenten) als begeleiding.

Mathias en Dieter Coppens

De neefjes Coppens stonden zelf in voor het plannen en filmen van hun trip, en kwamen -ondanks vertrek en aankomst in een landschap van sneeuw en ijs- voor heel wat hete vuurtjes te staan. Zo kregen ze te maken met weirdo’s in Noord-Amerika, de verraderlijke Amazonerivier, honger en ziekte, maar kwamen ook terug met de herinnering aan gastvrije Chilenen, prachtige landschappen en natuurlijk 130 uur beeldmateriaal terug aan in België. Het resultaat -nu dus opgeluisterd met de typische Arsenalsound- is een spannende, ontroerende, échte roadmovie.

De poolreizigers loopt sinds zondag 14 oktober elke week om 23.10 op Kanaaltwee. Je kan echter alle afleveringen online (her)bekijken.

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP