Zwart gat

[TEKST/VIDEO] Wetenschappers zijn van plan om volgende week een test uit te voeren met een gigantische machine waarmee ze de eerste seconden na de oerknal willen nabootsen. Op die manier hopen ze nieuwe ontdekkingen te doen. Tegenstanders doen er alles aan om de test te verbieden en hebben 10 september al omgedoopt tot ‘doomsday’, het einde van de wereld.

Sommige wetenschappers denken dat er bij het experiment kleine zwarte gaten kunnen ontstaan. Daarom stappen tegenstanders naar de rechtbank om de test op het laatste nippertje te verbieden. Ze vrezen dat de onderzoekers het lot van de mens op het spel zetten, omdat ze spelen met het onbekende. De machine is een atoomkraker en heeft veel weg van een gigantische tijdmachine. Ze is 27 kilometer lang en kost 5,4 miljard euro. Ze bevindt zich diep onder grond ergens op de grens tussen Zwitserland en Frankrijk.

De groep die het experiment organiseert, de European Nuclear Research Centre (CERN), zegt dat de zwarte gaten even snel weer zullen verdwijnen, maar dat stelt tegenstanders niet gerust. Zij stellen dat de wetenschappers God spelen en de hele mensheid in gevaar brengen. Wat als de zwarte gaten wel overleven, groter worden en de hele aardbol opzuigen, vragen ze zich af. Het heeft veel weg van een SF-film, maar volgens CERN is het onderzoek belangrijk om de geheimen van het universum te onthullen.

Image Hosted by ImageShack.us
De machine is 27 kilometer lang

Tijdens het experiment zullen atoomdeeltjes in tegengestelde richtingen worden afgevuurd. Ze zullen zo snel bewegen dat ze iedere seconde 11.245 rondjes maken in de 27 kilometer lange tunnel. Een woordvoerder van CERN probeert ons gerust te stellen: “Er zal niets geproduceerd worden dat nu al niet gebeurt in de natuur.”

Staat dit ons te wachten?

CERN in 3 minuten

(bron: hln.be)

Trefwoorden: , , , , , , , ,

11 reacties op Einde van de wereld op 10/09/08 door zwarte gaten?

IK
2 september 2008 18:52

HAHAH NEP XD

2 september 2008 18:52

HAHAHAH NEP!

anoniem
4 oktober 2008 14:41

dikke zever

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP