Game-demo?/ video: Far Cry speelde zich af op een eiland en Crysis zal daar niet vanaf wijken. De Noord-Koreaanse regering is in rep en roer als zich een onbekend object in een eiland in de Grote Oceaan boort. Het lijkt erop dat het geen Asteroid is, daarvoor heeft het te weinig schade aangericht. Ze sturen een vloot om onder zoek te doen en krijgen al gauw bezoek van de Chinezen die ook precies willen weten wat er gebeurd is. Dat maakt de Verenigde Staten nerveus: China en Noord-Korea zijn, zoals bekend is, niet de beste vrienden en de VS wil een conflict vermijden. Ze sturen een speciale eenheid, onder leiding van Jake Dunn, naar het eiland om het gebied te infiltreren.

Na de door Ubisoft uitgegeven jungleshooter Far Cry, kocht deze van ontwikkelaar CryTek de ontwikkeltools en het intellectuele eigendom (lees: de naam ‘Far Cry’), terwijl CryTek zelf aan de slag ging met Crysis voor EA. Deze laatste is in naam natuurlijk een hele nieuwe titel, maar er komen verdacht veel Far Cry trekjes boven drijven. Zo speelt ook dit avontuur zich – deels – af op een eiland, is het soms handiger om te sluipen en niet gezien te worden, en is ook bij Crysis vegetatie nadrukkelijk aanwezig.
Door middel van het speciale Nanosuit kunnen de teamleden korte tijd hun vaardigheden een ‘boost’ geven. Zo kunnen spelers kiezen voor extra snelheid, extra sterkte om bijvoorbeeld hoger te kunnen springen, pantsering en handige onzichtbaarheidsmodus. Deze speciale mogelijkheden zorgen ervoor dat je meerdere mogelijkheden hebt om tegenstanders uit te schakelen.

Vanwege het feit dat de CryEngine 2 ontworpen was met DirectX 10 in het achterhoofd, leek het een Windows Vista-seller te gaan worden, maar de DirectX 9 versie ziet er ook al erg goed uit en naar nu bekend is geworden kunnen de DirectX 10 grafische effecten ook gemakkelijk op XP worden gereproduceerd. Wat nou Vista? De speciale effecten zijn onder meer ‘zachtere’ schaduwen, gedetailleerder terrein door het gebruik van bump-mapping en indrukwekkender explosies.

Tussen de originele Far Cry (2004) en Crysis (2007) zitten zo’n drie jaar en dat is goed te zien. Water heeft echte golven, alles is stuk te schieten en heeft massa, en door het geheel van kleine dingetjes is een geloofwaardige wereld ontstaan. Zo zagen we bij op een strand een boot omgekeerd liggen met in de buurt netten opgehangen en de buitenboordmotor op een kist naast het bootje. Ook de texturen van de bandensporen in het roodbruine zand van de wegen zijn bijna tastbaar.

Download:
Crysis demo (1,77 GB)

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP