Dolle junkie rijdt in tarweveld

Op Vrijdag 23 Juni reed een 35-jarige coca?negebruiker uit Tilburg (NL), die letterlijk en figuurlijk de weg kwijtraakte, in een gloednieuwe 4×4 Mercedes, volstrekt van de wereld met een flinke snuif coca?ne achter de neusvleugels, twee uur lang rondjes door een tarweveld, en kon pas na talloze pogingen door de politie worden ingerekend. We hebben ook beelden van de bewuste rit!

De politie probeerde met een knuppel de autoruiten van de man in te slaan, een agent is aan het portier gaan hangen en hem daarna tot stoppen te dwingen door pepperspray in zijn ogen te spuiten. Dat mislukte. Ook zette de politie een helikopter en twee terreinwagens in. Maar de man liet zich niet afstoppen, waarna de politie besloot tot ‘damage-control: ervoor zorgen dat hij de openbare weg niet op ging. Uiteindelijk werd de man met twee politieterreinauto?s klemgereden in een sloot van een boomgaard, waarop de bestuurder kon worden ingerekend.

Van Schendel (eigenaar van het veld) zit met de schade, vier weken voordat hij wilde gaan oogsten. Zo’n zeven- of achtduizend euro kost de dollemanstrit hem, schat hij. Want wat plat is gereden, komt niet meer omhoog. Van Schendel gaat proberen de schade op de Tilburger te verhalen. “Ik ben niet verzekerd tegen zoiets. Dus wil ik het op deze manier proberen.” Of het niet lastig plukken wordt, van een misschien wel kale kip? “Nou ja, hij reed in een auto van 130-, 140.000 euro. Van zijn vader, ja, maar toch. Dan kan zeven-, achtduizend euro er misschien ook wel vanaf.”

De 35-jarige man werd in het recente verleden vaker door de politie gegrepen en beboet, onder meer voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs, het negeren van een stopteken, vernieling en het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. “De man zit graag in auto’s onder invloed van drugs”, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.
Voor in het totaal zeven delicten zou de Tilburger morgen voor de rechter verschijnen. Maar die zaak is uitgesteld omdat hij wordt opgenomen in een verslavingsprogramma van Novadic/Kentron. Als de zaak opnieuw behandeld gaat worden, worden ook de feiten van afgelopen vrijdag bij zijn dossier gevoegd.

[youtube pnHrxAa3rUs nolink]

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP