Bij Google zijn ze nooit vies van een easter egg, ga naar Google.com (geen .be of .nl) en klik op I’m Feeling Lucky en je krijgt een kleine verrassing. Het is best mogelijk dat je via Google.be de link “Google.com in English” moet volgen.

Trefwoorden:

7 reacties op Google.com viert Nieuwjaar

FridgyMark
2 januari 2010 16:12

Ik hou van die eastereggs, die ene met tri-force was zkr wel awesome, deze is ook epic :’D

jens
2 januari 2010 16:50

er gebeurt nix

medionbox
2 januari 2010 17:13

wat zou er moeten gebeuren? ik heb er op geklikt maar de pagina blijft hetzelfde.

medionbox
2 januari 2010 17:34

Wat ik wel weet is dat als je op de engelstalige google gaat, en je in de zoekbalk – google easter egg – intypt, en dan drukt op i’m feeling lucky, je dan met zo een konijn paaseieren moet vangen

vertilt
3 januari 2010 00:42

(overgenomen uit “netties.be)
Google als Big Brother

Het doet gewoon rillingen over je rug lopen, te weten dat Google al jouw surftochten volgt. Hoe komen wij tot dit idee? Door een waarschuwing. Lees en huiver mee.
Genoeg jaaroverzichten, tijd voor wat nieuws. Alhoewel dit onderwerp natuurlijk ook thuis zou kunnen horen in het jaaroverzicht: Google wordt steeds meer Big Brother. Overal en altijd lijkt het aanwezig te zijn. Het koopt steeds meer web-bedrijven op, en waagt zich op steeds meer terreinen. Google is al heel lang niet enkel meer een zoekmachine, het is een aanbieder van “in the cloud” diensten met zijn online teksverwerker en spreadsheet. Het is een advertentiemakelaar (eigenlijk zijn core-business), het is een bedenker (of toch minstens promotor) van een mobiel besturingssysteem (Android), een in the cloud besturingsysstem speciaal voor notebooks (Chromium) en een browser (Chrome), en nog vele vele andere zaken.
Met andere woorden: Google begint stilaan alomtegenwoordig te zijn, en dat lijkt sommigen niet echt lekker te zitten. Ook wij hadden onze reserves over die alomtegenwoordigheid, maar meenden dat wij, mits de nodige voorzichtigheid, toch onze privacy veilig zouden kunnen stellen.
Onze verbazing (en verontwaardiging!) was vandaag dan ook groot toen wij het volgende meemaakten. Naar aanleiding van een van de sites die vermeld werden in de reeks “Web generatoren voor de luie webmaster”, namelijk een site waar je JQuery functies kan bouwen, ontvingen wij een mail van een van onze lezers, die ons erop wees dat deze site volgens Google een verdachte site was. Benieuwd wilden wij zelf naar deze site surfen, maar groot was onze verwondering toen ook wij deze waarschuwing kregen. Achterdochtig keken wij om ons heen: Google zat toch niet mee te kijken over onze schouder? Hoe kon Google hier plots agentje gaan spelen om ons surfgedrag in goede banen te leiden? Neen, wij hadden geen Google Gears geactiveerd. En neen, wij hebben geen Google toolbar in onze browser. Google is wel onze standaard zoeker, maar wij hadden dit adres gewoon met knippen en plakken in de adresbalk gekopieerd, wij waren niet langs de Google zoekmachine gepasseerd (Google geeft al een tijdje een waarschuwing bij sommige zoekresultaten).
Dat onze antivirus software zoiets zou doen, zouden wij nog kunnen begrijpen. Maar hoe komt die boodschap van Google in onze browser? Waar ergens zit dat knooppunt op het internet waar oom agent van Google staat? Bij onze provider? En zal die oom agent in de toekomst ook zijn hand opsteken en de toegang versperren tot P2P sites?
Welke lezer heeft een zinnige verklaring voor dit fenomeen? Wij hopen dat iemand met een goede verklaring komt, want dit lijkt zo griezelig veel op Big Brother, dat het voor ons niet meer moet. Dat Google ons wil beschermen, tot daar toe. Maar moet echt ?lle verkeer via Google lopen, is er dan niets meer dat aan het alziende oog van Google ontsnappen kan? Alle suggesties zijn welkom!

Spaan
3 januari 2010 10:43

Wat is iedereen zo bang dat je in de gaten word gehouden door de CIA; google; microsoft man man man Als je illigale muziekjes op je pc staan hebt wat dan?
Gaan ze 2 000 000 belgen straffen?
Of heeft iedereen kinderporno staan op zn pc??
Mij kan het geen reet schelen ze kunnen toch nix gebruiken van bewijzen dat niet volgens het privacybeleid verkregen werden..
Alle suggesties zijn welkom!

3 januari 2010 14:01

@Vertilt

Degene die dat artikel geschreven heeft surft precies nog maar net op het internet.
Google gebruikt ‘spiders’ of ‘bots’ om alle miljoenen pagina’s te bezoeken en onderzoeken. Dit is geavanceerd want die downloaden ook bestanden die op sites staan, checken op virussen, malware, etc.
Vanaf die ‘bots’ op een verdachte link terechtkomen met een mogelijke virus-, spam- of malwareattack, wordt deze site als ‘verdacht’ beschouwd.
Dan krijgt iedereen die dan zo een site wil bezoeken met een mogelijke attack zo een melding en bovenal verwittigd Google zelfs in de meeste gevallen zelf de webmaster op de site dat als ze die melding willen verwijderen hun site beter moeten controleren.

En als je dan nog zo een site wilt bezoeken met zo een melding dan moet je gewoon rechtsonder klikken dat je de melding van Google negeert.

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP