Google Chrome

[LINK] Internetten behelst tegenwoordig veel meer dan alleen webpagina’s bekijken: veel sites zijn complete applicaties geworden, waar mensen foto’s delen, video’s bekijken, shoppen, chatten of e-mailen. Daarvoor is een nieuw soort browser nodig, meent Google.

Het bedrijf maakte dinsdagochtend eerder dan gepland bekend dat het daarom zelf de concurrentie aangaat met Internet Explorer, Firefox, Safari en Opera. In een stripverhaal, dat Google per abuis voortijdig publiceerde, presenteert het de nieuwe browser Chrome.

Chrome is speciaal ontwikkeld om ingewikkelde, interactieve websites goed te kunnen weergeven. De browser moet sneller zijn dan bestaande browsers, en beschikt over veiligheidsvoorzieningen die moeten verhinderen dat de software kan vastlopen. Chrome is open source: de broncode is openbaar, zodat iedereen de software kan aanpassen of verbeteren.

Volgens een bericht op het bedrijfsweblog is Chrome niet simpelweg een aangepaste versie van Internet Explorer of Firefox, zoals veel nieuwe browsers. De ontwikkelaars hebben wel gebruik gemaakt van bepaalde componenten van Firefox en van Safari (de open-sourcetechnologie Webkit).

Andere onderdelen, zoals de techniek die javascript uitvoert, zijn echter geheel nieuw. Volgens Google is de zogenoemde javascriptengine van Chrome, V8, veel krachtiger dan bestaande technologie?n. Dat maakt soepelere, snellere webapplicaties mogelijk.

Onlangs werd bekend dat Mozilla, de organisatie achter Firefox, om dezelfde reden een geheel nieuwe javascriptengine heeft ontwikkeld, die tot veertig keer sneller moet zijn dan de huidige. Die wordt in een volgende versie van Firefox ingebouwd.

Chrome komt later dinsdag beschikbaar. In eerste instantie is er alleen een testversie voor Windowsgebruikers. Volgens Google wordt aan versies voor Mac OS X en Linux hard gewerkt.

Google?s Comicbook geeft wat achtergrondinformatie over de nieuwe Google Browser.

www.google.com/chrome

(bron: nu.nl)

Trefwoorden: , , , , , , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP