Google G1

[AFBEELDINGEN/VIDEO] Google en T-Mobile hebben hun concurrent voor de iPhone voorgesteld in New York. De Android-gsm komt op 22 oktober in de Verenigde Staten op de markt onder de naam G1. Het toestel moet 179 dollar kosten. Amerikaanse kopers moeten bij het toestel een telefoonabonnement van twee jaar nemen bij T-Mobile.

In Europa wordt de mobiele telefoon begin november in het Verenigd Koninkrijk verwacht, pas in 2009 zijn de andere Europese landen aan de beurt. Duitsland, Oostenrijk, Tsjechi? en Nederland zijn al zeker van de komst van de G1. Of het toestel ook in Belgi? in de winkelrekken zal liggen, is voorlopig nog niet duidelijk, maar dat zal wellicht het geval zijn.

Het toestel, dat qua uiterlijk doet denken aan de iPhone, beschikt over een touch screen, een uitschuifbaar toetsenbord, een uitgebreide ‘drag and drop’-functie en ondersteuning voor Wi-Fi. Het maakt gebruik van verschillende Google-diensten zoals Google Maps, Gmail en natuurlijk Google’s zoekmachine. Voor de online muziekwinkel wordt samengewerkt met Amazon. Alles werkt via het internet en een desktopapplicatie is niet voorzien.

De mobiele telefoon maakt gebruik van het op Linux gebaseerde besturingssysteem Android van Google. Het gaat om een open source besturingssyteem, wat betekent dat ook andere ontwikkelaars er software voor kunnen schrijven. Voor de ontwikkeling van het softwarepakket werkte Google onder meer samen met de fabrikanten Motorola en Samsung, de Taiwanese Smartphonefabrikant HTC, de operatoren T-Mobile, Sprint Nextel, NTT DoCoMo uit Japan, China Mobile, Telecom Italia, Telefonica, maar ook eBay, Intel en Qualcomm.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

?

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

(bron: demorgen.be)

Trefwoorden: , , , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP