10 reacties op Hoe verklaar je…
Denk dat het iets ingewikkelder dan dat is. Want als ie giet zie je duidelijk dat het wit product de bodem van het glas raakt. Moest er water inzitten dan zou je zien dat het al vroeger in contact kwam met water.
Toch strange. Benieuwd wat de theorieen hier over zijn.
het is video, speel per frame af wanneer hij het giet; zoals mad al zegt: er zit water in de glazen
btw; in het eerste glas is het puur wit (melkkleur), al vanaf het 2de glas is het al een waterkleur en het laatste glas zie je al duidelijk dat er water mee gemoeid is.
btw2; probeer eens melk + water te testen
De vochtopslorpende korrels (of poeder) waarmee ze papers maken (ooit een proefje gezien in Hoezo op TV1) zwellen enorm op wanneer ze in contact komen met vocht (hun volume kan tot 30 keer vergroten of zoiets)
Misschien ligt er van dat poeder op de bodem van ’t glas? Ik denk alleszins dat we de verklaring in de chemische richting moeten zoeken…
Is gewoon mengsel van water + 1 of andere stof. Zwaarder dan zuiver water, daarom da het snel de bodem bereikt en lijkt of de glazen leeg zijn.
Als je een witte suspensie op water giet in een beetje vaag bekerglas zal het lijken alsof deze leeg is als je het maar hard inschenkt… Het doffe glas zal het water maskeren.
een glas met een dubbele wand
de persoon giet kort tegen de rand, ziet ge de laatste waar hij morst omdat hij te dicht moet gieten.
een glas in een glas, meer is er niet aan, geen korrels of water of whatever ge wel denkt…
kijk ook hoe snel het glas vult wanneer er toch maar weinig in het glas wordt bijgevoegd
ik denk dat het zoiets moet zijn… post reactie als iemand het met zekerheid weet plz… dan weetket ook
thx
Misschien is het glas in 2 partities verdeeld …
Het is helemaal niet moeilijk. Er zitten glazen cilinders in de glazen die duidelijk te zien zijn op 47 seconden en op 1min19seconden. De substantie (die vermoedelijk melk is) lijkt telkens lichter van kleur te worden, maar dit is gewoon omdat de cilinder telkens groter wordt om het volume te compenseren en daardoor meer licht door de vloeistof komt.
Water in de bekers, kan niet anders. Chemisch zou een mogelijke verklaring zijn (enorme uitzettingscoefficient van een bepaald solvent), maar dan zou het uitzetten zich voortzetten in de al reeds gevulde glazen bekers, en dus overlopen, wat hier dus niet het geval is
er zit water in de glazen.. simpel toch