Joran van der Sloot

[TEKST/VIDEO] Joran van der Sloot is opnieuw in de val gelopen. In Thailand is hij voor de tweede maal binnen een jaar in een undercoveroperatie getuind. In een nieuwe undercoveroperatie van de Nederlandse journalist Peter R. de Vries is vastgelegd hoe hij zich in Bangkok op de handel in jonge vrouwen heeft toegelegd.

De verdachte voor de verdwijning van Natalee Holloway biedt in Bangkok Thaise vrouwen te koop aan voor de Nederlandse prostitutiemarkt. Hij levert meisjes voor 10.000 euro per stuk, die voor ‘maar 300 dollar per maand’ in een bordeel werken, zegt hij. De undercoveroperatie is opnieuw verricht door een team van Peter R. de Vries en duurde enkele weken. Een infiltrant deed zich in Thailand voor als een Nederlandse ondernemer in de seksindustrie, een val waar Joran met open ogen intrapte.

De Vries toonde gisteren de ruwe, schokkende undercoverbeelden aan de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’, die zondag 9 november 2008 zullen worden uitgezonden. Daarop is Joran onder meer in een hotelkamer te zien, terwijl hij in bijzijn van twee Thaise prostituees zijn zaken uit de doeken doet. De nieuwe val werd gezet nadat De Vries eerder ruim zeven miljoen kijkers aan de buis kluisterde met Jorans bekentenis, die in februari 2008 de hele wereld overging. De Vries besloot begin 2008 de verdwijning van de jonge Amerikaanse Natalee Holloway in Aruba van naderbij te onderzoeken en stootte op de Nederlandse jongeman Joran van der Sloot. Die vertelde tegen een vriend, die eigenlijk undercover was gegaan om van der Sloot te ontmaskeren, dat hij Holloway dronken had gevoerd en nadien met haar op het strand belandde. Toen zij daar seks hadden, begon ze opeens “te trillen” en raakte ze buiten bewustzijn. In paniek besloot van der Sloot om haar in zee te dumpen. In een geprepareerde Range Rover werd het hele gesprek met een verborgen camera vastgelegd.

Tijdens gesprekken in een hotel zegt hij nu dat hij wekelijks jonge vrouwen kan leveren. De visa en paspoorten zijn geen enkel probleem, claimt hij. “Ik regel dat allemaal, maak je geen zorgen!” Formeel zullen de meisjes, die denken danseres te worden, in Nederland een opleiding volgen. In werkelijkheid moeten ze zes dagen per week in een bordeel werken.

De Vries: “De beelden geven aan hoe weinig respect deze 21-jarige toont voor het leven van anderen. Dat je na de verdwijning van Natalee in de vrouwenhandel gaat, tekent hem.” Volgens hem maakt Joran zich schuldig aan een ernstig misdrijf. “Het voorbereiden van mensensmokkel is strafbaar. Dit kan hem in Thailand in grote problemen brengen.”

De operatie liep zelfs nog tot gistermiddag door. Terwijl Joran van der Sloot dacht dat hij via internet chatte met zijn zakenpartner, deed hij dat in feite met De Vries. De argeloze Van der Sloot kondigde toen aan dat hij ‘het eventjes rustig aan’ zal doen tot na een aangekondigde aflevering over hem. Daarna kunnen de zaken doorgaan. Over de zaak-Natalee stelt hij niets te vrezen: “Zij zullen niks vinden.” Ook laat hij zijn vermeende zakenpartner weten dat hij een Thai op misdaadverslaggever De Vries wil afsturen om het probleem op te lossen. “En het kan me niet schelen wat het kost”, zegt hij. Op de beelden is te zien dat Van der Sloot inmiddels een kapitale villa bewoont in Bangkok.

De advocaat van Joran van der Sloot, Bert de Rooij, wilde vrijdag nog geen reactie geven op de jongste beschuldigingen omdat hij het programma nog niet heeft gezien. ?Ik wacht de documentaire af.?

Voorproefje Peter R. de Vries

Vorige bekentenis

(bron: telegraaf.nl)

Trefwoorden: , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP