Qtrax

[SOFTWARE] Vannacht (29 januari 2008) gaat de nieuwe, legale muziekdienst Qtrax van start waar muziekfans gratis muziek kunnen downloaden. Bij de start heeft Qtrax een bibliotheek van rond de 30 miljoen auteursrechtelijk beschermde muzieknummers.

Qtrax wil geld binnenhalen via advertenties op de site. De muziekdienst moet deze omzet wel delen met de muziekbedrijven waarvan het nummers aanbiedt. Qtrax heeft afspraken gemaakt met de vier belangrijkste muziekbedrijven: Vivendi’s Universal Music, Sony BMG Entertainment, Warner Music Group en EMI Group.

Qtrax houdt via drm-technologie bij hoe vaak een muzieknummer is afgespeeld om zodoende de artiesten en andere rechthebbenden eerlijk te compenseren. De drm-technologie legt de consument geen beperkingen op.

Om de muziek te kunnen downloaden moet de consument speciale Qtrax-software gebruiken. Terwijl de gebruiker naar muziek zoekt en bestanden download toont de software advertenties. Er zou ook een onderdeel komen waar gebruikers de meest recent toegevoegde nummers kunnen bekijken en waar zelfs fragmenten uit concerten van de vorige avond beschikbaar zouden zijn. Verder wil de site muziekvideo’s, interviews en muzieknieuws aanbieden.

Op de dag van de lancering heerst er wel wat verwarring, want de platenlabels zeggen dat ze helemaal geen toelating gegeven hebben om de nummers gratis aan te bieden. Dat schrijft The Daily Mail. De platenlabels zien het revolutionaire idee van Qtrax niet zitten. Eerst merkte Warner Music op dat ze helemaal geen toestemming hadden gegeven om de muziek gratis aan te bieden. Daarna volgden ook EMI en Universal Music Group. Offici?le website

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP