Michael Jackson
De King of Pop leeft al jaren boven zijn stand

[LEESVOER] Ooit was hij de King of Pop en verdiende hij per maand miljoenen dollars, maar nu zit Michael Jackson financieel volledig aan de grond, zo bleek in Londen tijdens het proces dat een Arabische sjeik tegen de popster aanspande. Maar waar is al dat geld gebleven?

Op het proces dat in Londen plaatsvond, werd nog maar eens pijnlijk duidelijk hoe laag Michael Jackson gevallen is. Sjeik Abdullah Al Khalifa eiste via de rechtbank 5,5 miljoen euro van Jackson wegens contractbreuk. Die leende hem twee jaar geleden dat bedrag in ruil voor een nieuw album dat Michael Jackson op het platenlabel van de sjeik zou uitbrengen, terwijl Michael dacht dat het om een ‘geschenk’ ging. Dat album is er overigens nooit gekomen en de sjeik wou zijn geld terug. Alleen kon Jackson dat geld niet meer teruggeven, want hij had het allemaal al uitgegeven.

Op het laatste nippertje konden de advocaten van Jackson een minnelijke schikking lospeuteren, zodat hun cli?nt niet persoonlijk hoefde te komen getuigen. Nochtans stond zijn priv?jet al klaar en waren voor hem en zijn vijf lijfwachten al suites in het poepchique Dorchester hotel geboekt voor 10.000 euro per nacht. Een schril contrast met de verhalen die op de rechtbank te horen waren, waaruit bleek dat Jackson tegenwoordig leeft op een dieet van pijnstillers, koekjes en vleesjus. Niet omdat hij dat lekker vindt, maar omdat hij geen geld meer heeft. Hoe komt het dat Jackson dan toch nog een priv?jet heeft en dure hotelkamers boekt? ‘Omdat hij al die tijd als miljardair is blijven leven, terwijl hij zich amper nog miljonair mag noemen’, stelt een ex-werknemer van Jackson.

Uit getuigenissen blijkt dat Wacko Jacko de voorbije jaren zijn geld vooral besteedde aan ijsjes, speelgoed, bodylotions, pijnstillers, alcohol en… een Ferrari. Dure wagens kon hij zich in zijn topjaren gerust permitteren, want dankzij succesvolle albums als Thriller en Bad stroomden de miljoenen elke maand vlotjes binnen. Ook als kind heeft Michael nooit echt de waarde van geld leren kennen, want als knaapje van tien scoorde hij al zijn eerste wereldhit met Ben . Maar toen hij halverwege de jaren ’90 voor het eerst van kindermisbruik beschuldigd werd, begon zijn ster snel te tanen, net als zijn fortuin.

Eerst en vooral waren er de hoge sommen zwijggeld die hij betaalde aan de al dan niet vermeende pedofilieslachtoffers en hun ouders. De talloze (en grotendeels mislukte) esthetische operaties die hij onderging, hapten ook een flink stuk uit zijn budget weg. Michael kocht voor miljoenen dollars de rechten op de catalogus van The Beatles, tot grote woede van Paul McCartney, met wie hij ooit nog het duet The girl is mine opnam. Dan was er nog de aankoop (17 miljoen dollar plus een Rolls Royce als cadeautje voor de makelaar) en het onderhoud van zijn ranch Neverland die hij volledig omgebouwd had tot een reuzengroot pretpark met bijhorend personeel. Sinds 2005 woonde Jackson al niet meer op Neverland, wegens ‘te pijnlijke herinneringen’, maar in zijn hart kon hij maar geen afscheid nemen van de ranch waar hij zich Peter Pan voelde. Tot vorige maand. Toen moest Michael Neverland noodgedwongen overlaten aan de durfkapitaalfirma Colony Capital die in mei zijn schuld van 24,5 miljoen dollar had overgenomen.

Neverland is weg, maar het personeel nog niet. Michaels personeel kost hem jaarlijks drie miljoen dollar, en zijn ex-vrouw Debbie Rowe, de moeder van zijn kinderen Prince en Paris, krijgt elk jaar 900.000 dollar onderhoudsgeld. En als Jackson gaat winkelen, is al meermaals gebleken dat hij een groot gat in zijn hand heeft. De uitbaters van zijn favoriete winkels zagen hem altijd graag komen, want Michael draaide er in het verleden zijn hand niet voor om om in amper een halfuur tijd een paar miljoen dollar te verkwisten aan nutteloze, maar peperdure hebbedingen. De voorbije jaren gaf Jakcson liefst anderhalf miljard euro uit aan luxegoederen en kocht hij talloze antiek-, speelgoed- en stripwinkels leeg.

Stilaan lijkt ook Jackson zelf zich te realiseren dat hij op droog zaad zit en dat er dringend vers geld moet binnenkomen. Michael heeft opnieuw contact opgenomen met zijn ex-manager Frank DiLeo, die hij tien jaar geleden zelf ontslagen had. Hij heeft aangekondigd dat volgend jaar eindelijk zijn langverwachte comebackalbum verschijnt en dat hij weer op tournee gaat. Maar of hij dat fysiek nog wel aankan, is nog zeer de vraag. En zit de wereld nog op nieuwe muziek van de van zijn voetstuk gedonderde popster te wachten? 2009 wordt voor Jackson het jaar van de waarheid.

(bron: nieuwsblad.be)

Trefwoorden: , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP