Goeiemoggol, 5 kiklo inktvip

[VIDEO] Goeiemoggol, 5 kiklo inktvip. Goeiemoggol! moggol! ‘K heb hier een sproetje, 5 kiklo inktvip. Sproetje? ik word knetter bek van die sproetjes, dit is de abdeling transploft, niet de abdeling sproetjes. Geef maar hoer, ik gorgel het wiel. Wat een Tv-reclame kan veroorzaken… De droom van elk reclamebureau, wat er nu gebeurt met die Goeiemoggelcampagne voor KPN. Een nieuwe hype is geboren in Nederland.

‘Goeiemoggel’ klinkt het tegenwoordig bij het betreden van de kantoortuin, naar aanleiding van de populaire tv-reclame. De zoekterm ‘goeiemoggel‘ zorgt inmiddels voor zo’n 343.000 hits op google. In november, toen er voor het eerst voorzichtig werd gesuggereerd dat er sprake was van een nieuwe taalrage, waren er dat nog zo’n zeventigduizend.

Het beruchte reclamefilmpje
[youtube SJXJzNQ_qts nolink]

Je kan ‘goeiemoggel’ nu ook al als ringtone downloaden op je mobiele telefoon. Of een T-shirt bestellen met de kreet die fameus is geworden door een tv-reclame van KPN. De begroeting is een hit. En inmiddels doorgestoten van de koffiehoek op het werk tot de wereld van dancemuziek en carnavalskrakers.

Reclamebureau N=5 dat het woord en de eveneens verkeerd gespelde woorden ‘inktvip’ en ‘transploft’ bedacht voor de KPN-commercial, is lyrisch over het succes van de taalvinding. Het uitgangspunt van de reclame is dat er veel tikfouten zitten in e-mails via mobieltjes en sms’jes. Bij KPN, dat reclame maakt voor een mobieltje met een toetsenbordje, wordt de telefoon zelfs opgenomen met een opgewekt ‘goeiemoggel’. De consument kan de weg naar het handige mobieltje heel goed vinden, zegt Aline van Keulen, manager marketing en communicatie zakelijke markt bij KPN, opgetogen. ,,T-shirts, hotpants. Overal waar ze ‘goeiemoggel’ op kunnen plakken, plakken ze ‘goeiemoggel’ op. Het is niet meer bij te houden. Die tikfouten, dat is een feest van herkenning.”

Uiteraard ip er onok nog een verptraalmachine, alwaar je normale tekst om kan toverpen in ‘moggel-traal’. Onk deze tekst ip er doorheen gemoggeld.

Hardcore-herrie versie: Shockwaverz – Goeiemoggel (D-Function & The Pro-stitute)
[youtube 4Z78vN9CE10 nolink]

Happy Hour Crew – Goeiemoggel
[youtube _ng78qAlQdc nolink]

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP