Vliegende Schotel

Een speciaal geselecteerd, internationaal team van uiterst deskundige en ambitieuze vliegtuigingenieurs gaat de komende vier jaar proberen om het vliegtuig van de toekomst te ontwerpen. De TU Delft is vastbesloten om luchtvaartgeschiedenis te schrijven met een revolutionair passagiersvliegtuig, zonder kop, staart of vleugels en te breken met elk klassiek ontwerp, qua materialen, besturingssystemen, voortstuwing en model.

Straatsma is hoofd van het CleanEra-project (Cost-effective Low Emissions And Noise Efficient Regional Aircraft), dat tot doel heeft om een manier van vliegen te vinden die milieuvriendelijker is dan de gewone vliegmethodes, geluidsstiller is en die tot 50% minder uitstoot leidt van kooldioxide.

Voor het revolutionaire ontwerp laat de Delftse universiteit zich onder meer inspireren door trekvogels. Die dieren bepalen zelf wanneer ze gaan vliegen, kiezen altijd de kortste route, verbruiken de minste energie en botsen zonder verkeersleiding nooit tegen elkaar.

Flying Saucer

Op de advertenties staat geen traditioneel vliegtuig afgebeeld, maar een vliegende schotel. Er wordt niet letterlijk gestreefd naar het ontwerpen van een vliegende schotel, maar geeft goed aan dat ze echt revolutionair willen denken en niet volgens de klassieke lijnen.

De onderzoekers gaan zich niet gaan bezighouden met de bouw van het vliegtuig. Ze zijn een universiteit, dus ze gaan het vliegtuig niet bouwen. Ze gaan het alleen ontwerpen.
Er is vanuit de hele wereld grote belangstelling voor de Nederlandse verrichtingen. “KLM en Stork Fokker hebben al interesse getoond. Ze willen binnen vier jaar grote producenten als Boeing en Airbus op de stoep hebben.

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP