Bugatti 57S Atalante
Eén van de slechts zeventien exemplaren

[AFBEELDINGEN] ”Aan mijn nicht en neef laat ik mijn garage na. Oh ja, er staat een Bugatti van 6 miljoen in.” Een Britse broer en zus konden nooit dromen dat de erfenis van hun 89-jarige suikeroom hen in één klap multimiljonair zou maken. De man bleek een peperdure Bugatti Type 57S Atalante uit 1937, een van ’s werelds duurste auto’s, in zijn garage te hebben staan.

Bugatti produceerde in de jaren dertig slechts zeventien exemplaren van dit type. Het gevonden exemplaar gaat 7 februari 2009 onder de hamer bij Bonhams Rétromobile in Parijs. Experts geloven dat het voertuig wel eens zes miljoen euro kan opbrengen.

Harold Carr uit Gosforth (Newcastle, in het noorden van Engeland) was een gepensioneerde legerarts. Hij stierf op 89-jarige leeftijd een natuurlijke dood. De man trouwde nooit en kreeg geen kinderen en leefde voor zijn zeldzame auto’s.

Excentrieke Harry had als bijnaam The Mad Doctor (De Gekke Dokter), omdat hij vaak met een omgekeerde binnenband op zijn hoofd rondliep. Zo wou hij vermijden dat er olie in zijn haar druppelde terwijl hij aan zijn wagens lag te sleutelen.

De kinderen in het dorp lachten hem uit. Dat hadden ze wellicht beter niet gedaan, want dan hadden ze misschien ook nog iets geërfd van excentrieke Carr. In de garage van de man stonden naast de Bugatti ook nog een klassieke Aston Martin en een Jaguar E.

De Atalante stond al 48 jaar te verstoffen in de garage, meldt de Britse krant The Mirror. Er hing nog de originele taxplaat aan, die maar tot 1960 geldig was en nooit werd verlengd. De man betaalde in 1955 iets van een 895 pond (nu omgerekend: 895 euro) voor de auto. De familie had er geen idee van.

“Het gerucht ging dat er een Bugatti in de garage stond geparkeerd. Niemand wist het zeker, wij ook niet”, zeggen zijn nicht en neef. De wagen was eerder in het bezit van Earl Howe (winnaar 24 uren van Le Mans in 1931) en Lord Ridley.

Van de 17 Atalantes die Bugatti ooit bouwde, staan er vier in het Nationaal Automobielmuseum in Parijs. Voor dit soort auto’s bestaat een wachtlijst van geïnteresseerde kopers. Volgens veilinghuis Bonhams heeft de wagen nog een restauratie nodig, maar alle originele elementen zitten er nog in.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

(bron: hbvl.be)

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP