Rapidshare

[TEKST] Rapidshare heeft aangekondigd dat het uploads niet actief gaat controleren op copyrightschending. De filesharingdienst stelt dat dit technisch onmogelijk is. Bovendien zou Rapidshare al voldoende doen om illegaal materiaal te weren.

Met de openbare stellingname herhaalt Rapidshare het standpunt dat het eerder voor een Duitse rechtbank uitsprak. De rechter oordeelde toen dat de hostsite elke upload moet controleren, maar Rapidshare zegt nu opnieuw dat het hier niet aan kan voldoen. Volgens het bedrijf is het onmogelijk om alle uploads te controleren op eventuele copyrightschending, aangezien niet bij voorbaat duidelijk is of het gaat om een thuiskopie of om illegale content. Rapidshare stelt dat de Duitse copyright-wetgeving gebruikers het recht geeft op het maken van een thuiskopie.

Verder zou het geautomatiseerd scannen van binnenkomende bestanden technisch onmogelijk zijn, omdat veel uploads zijn versleuteld. Daarnaast zou de privacy van Rapidshare-gebruikers in het geding komen als elk afzonderlijk bestand gecontroleerd moet worden. Rapidshare stelt verder dat het al voldoende investeert in het tegengaan van piraterij op zijn filesharingdienst. Zo heeft het bedrijf zes medewerkers op zijn abuse-afdeling in dienst, die auteursrechtschendende bestanden verwijderen als zij daartoe een legitiem verzoek krijgen. Ook zouden websites die links naar illegale content op Rapidshare aanbieden, in de gaten worden gehouden.

De stellingname tegen het vonnis van Rapidshare is opmerkelijk, omdat een medewerker van de filehoster nog onlangs aan de Oostenrijkse zender Orf liet weten dat het bedrijf actief aan ‘oplossingen’ werkt om illegale uploads te blokkeren. Het is nog onduidelijk of Rapidshare in hoger beroep zal gaan tegen het vonnis van de Duitse rechtbank.

(bron: tweakers.net)

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP