[VIDEO] GAIA denkt eraan om klacht in te dienen tegen de Zoo van Antwerpen na een incident met een bronstig rendier. De directie van de Zoo betreurt het incident. “Onze verzorgers waren in paniek”, zegt woordvoerster Ilse Segers. “Ze reageerden uit zelfbehoud.” Zowel de verzorgster als het rendier, Jolf, zouden het nu goed maken. “Dit geweld is buiten proportie en heeft niets met paniek te maken. De verzorgers handelen uit volle bewustzijn en willen het rendier een lesje leren. Ze zijn belust op wraak”, zegt Michel Vandenbosch van GAIA.

Trefwoorden: , ,

18 reacties op Rendiermeppen in Zoo Antwerpen

Flupper
12 maart 2010 09:49

krijg eens zo’n gewei in je oog, dat ze daar dat onnozel ventje Michel Vandenbosch zelf eens zetten.

Trouwens ik hou van rendier op het menu, die beesten horen niet in de zoo maar op mijn bord, LEKKER !

GFX
12 maart 2010 10:04

Die mense da daar werke da zijn toch echt klungels h?. Wa een apen, dien ene die valt zelfs over die rots gwn haha.

Fucking BSO’ers die daar belanden.

da Vinci
12 maart 2010 12:02

Wat een apen! Ze zitten gewoon rond die rendier te dwalen! IPV dat iemand die rendier zijn poten vastbind of vast houd zitten ze daar met een schup op zijn bakkes te slaan, wat was daar van de bedoeling?

wsh
12 maart 2010 14:46

LOL idd, lijkt me duidelijk een tekort aan opleiding. Yep, een aanval van een rendier zou toch op het opleidingschema moeten staan. Tzijn geen tamme huisdieren he.
Lijk da vinci zegt, iemand zou em onder controle moeten houden tot er een paar zware manne komen, die rustig de poten van het dier vastbinden of em begeleiden naar z’n kot, zoals opt einde. Maar een schup op zn mulle, dat gaat volgens mij niet veel helpen, integendeel.

Voor de rest moet Vandenbosch zn bakkes houden. Die weent vant minste.

Tsjoing
12 maart 2010 14:55

Boerenpummels

die rooie
12 maart 2010 16:25

@ GFX Wat heeft BSO daar met te maken

feestjen
12 maart 2010 18:28

@ GFX wat hebben mensen van het BSO daarmee te maken? Elk persoon op de arbeidsmarkt is nodig, Ikzelf kom uit BSO. Ben ik daarom een minder persoon!? Ik ben afgestudeerd als lasser. En werk nu voltijds als metser, en in bijberoep pc technieker. Het is wat je zelf wil en of je zelf wil werken!

P.S. quote “Wa een apen, dien ene die valt zelfs over die rots gwn haha.”
Jij hebt waarschijnlijk een ongeluk-vrij leven????

Mvg feestjen

Gregory
12 maart 2010 18:37

Ik vind dit ook niet zo erg.. Een rendier hoort ook niet in de zoo, er zijn er genoeg van dus het is niet zo’n bedreigend diersoort dieje alleen maar in de zoo kunt zien.. Als ge vraagt aan kinderen ‘wa leeft er in de zoo?’ dan gaan ze antwoorden ‘TIJGER! LEEUW! BEREN!” maar nooit ‘RENDIEREN!’ enja .. als ze vervolgd worden door dienen Michel, dan gaan ze mij is horen!

BC
12 maart 2010 19:23

lesje leren idd, late zien wie de baas is. is grof maar anders zal hij blijven aanvallen denk ik :s en wrs zal da wel in die opleiding gestaan hebbe fzo. kdenk ni da die mense bij de zoo gaan werken om op beesten te kloppen hoor. als iemand echt weet wat je moet doen bij zoon aanval en al meegemaakt heeft zeg het ons dan :p want wij op mafia kenne er niks van. :angel:

Berten
12 maart 2010 22:47

Aan alle zijkers die zeggen dat die mannen een lesje willen leren aan dat dier, vraag ik wat zou jij in de plaats zouden doen ??
Weglopen met het risico een gewei in uw gat of het dier proberen te tonen wie baas is ???
Is dat niet wat die rendieren ook doen in hun natuurlijke omgeving ???

Ik zeg denk eens goed na,als vrouw zit je daar te bloeden en je wilt gewoon vermijden dat die geweiden niet erger aanrichten …ok dat kloppen met de schop helpte in het begin niet echt dus verder kloppen zou ik ook niet doen ..maar mij vraag is ..wat zouden jullie doen ???
En niet vertellen een hoop stro in de fik steken want dat hebben jullie in de krant gelezen en op dat moment ..doe maar even zou ik zeggen wanneer uwe collega lig te worstelen met een rendier met dodelijk gewei

da Vinci
12 maart 2010 23:24

@ Berten
Ten eerste hier ligt niemand te worstelen, het dier is klem gelegd. Duidelijk is dat er niet veel kracht nodig is om het dier zijn gewei tegen te houden.
Ten tweede, er is ook geen paniek of een groot gevaar, het dier zit vast en vormt geen verdere dreiging.
Dus mijn antwoord over het “schup-geval” is; Het was TOTAAL overbodig om het dier te slaan!
Het gaat hier niet om iemand die wordt aangevallen door een Pitbull ofzo, dan zou ik nog begrip hebben voor die mensen die zouden slaan, om af te schrikken, verwonden of zelfs om te brengen. Niet omdat een Pitbull minderwaardig is, maar omdat je weerloos bent en een zulk dier in staat is u in stukken te rijten. Het arme rendier kon het fysiek niet eens winnen van een 50kg wegende vrouw. Zoals ik al eerder zei, die mannen hebben daar tijd zitten vergooien met ronddwalen gelijk kippen zonder kop, ipv het dier neer te gooien, en zijn poten te binden. Daar is geen schup voor nodig.

Berten
13 maart 2010 08:25

@ da vinci die schup keur ik niet goed heb ik verteld maar kijk eerst naar een filmpje wat zo een beest kan doen

http://www.youtube.com/watch?v=JqUI8p7slqA

Dan
weet je pas dat je beter het dier knevelt,nog een keer die schup keur ik niet goed

da Vinci
13 maart 2010 14:28

@ Berten
Hahaha dat was een rendier met een andere aanvalstechniek, boxen? Was wel een goed filmke! Ja, die beest had wel meer in zijn mars dan die rendier van in de zoo, waarschijnlijk omdat deze in het wild leefde. Het blijft steeds geen dodelijk dier, het kan u wel schade toerichten zeker als ge in paniek geraakt. Maar wij sterke mensen kunnen z?ker zo een rendier de baas! Tijden van de Romeinen vochten ze met leeuwen, in Afghanistan boxen ze met beren en in Spanje en Texas vechten ze met stieren. :ninja:

stimpie
14 maart 2010 15:28

tja pijn zal dat rendier ni hebbe van die schup,maar die verzorgers zijn wel eersteklas sukkels,een bronstig dier kalmeren door er mee een schup op te slaan,zelfs een klein kind zie in dat dat niet gaat werken

Rik de ranger
14 maart 2010 16:14

Met een schup op zijn neus slaan is het enige wat helpt. = gevoeligste plek en dus enige waardoor het dier weet dat hij niet de sterkste is.
Ik zou u daar wel eens allemaal zien staan en zo kalm blijven. Bende mongolen

da Vinci
14 maart 2010 18:45

@ Rik de ranger
Heb gij dan een ander filmke gekeken ofzo, want in de video zien die mensen er toch meer dan kalm uit. Bende lome zombies. Mss zat ge er ook tussen ofzo?

14 maart 2010 18:52

Hoop dat ze de volgende keer zijn gewei in haar gat krijgt geschoven. `Wat voor een bende achterlijke verzorgers zijn dat. Het is een zoo, in een zo kan je wilde beesten zien die in de eerste plaats al daar niet horen. Wat gaan ze doen, dat beest opvoeden en leren luisteren als een hond?
Denk ook nt dat ze hetzelfde zouden doen bij een leeuw.

Frik Spec
14 maart 2010 19:37

Simpel; terwijl die vent het rendier vasthoud trekt dat wijf haar t-shirt uit. Ze legt het t-shirt over dat rendier zijn kop/ogen. Dat rendier ziet geen kloten meer en wordt kalm. Wij zien nog een paar tetten als bonus. 2 vliegen in ??n klap.

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP