VPRO's Roes?Wij zijn niet bepaald de personen om een tv-moment te plannen. Als er dan toch een bepaalde film, serie, documentaire op TV komt die het waard is om te kijken (volgens ons dan) melden wij dit hier en verder geen geleuter.

[TEKST] ?Insnuiven? en indrinken voor een feest in een club,?caf?, keet, fuifzaal?of honk is hot. Het verklaart de populariteit van televisieprogramma?s over moeilijke pubers, ontspoorde tienermoeders en drank en drugsmisbruik. De VPRO brengt in de dramaserie Roes heftige verhalen over jongeren onder invloed van drank en drugs. Verhalen die gebaseerd zijn op de werkelijkheid, maar door aanstormend talent in elf korte fictieve films zijn vertaald. De serie is niet geschikt voor vaders en moeders.

Joost de Wolf, hoofd drama bij de VPRO: ?Met Roes proberen we jongeren aan te zetten tot een dialoog over de huidige drank- en drugsproblematiek. Daarnaast biedt de serie jong talent een kans om zich te ontplooien.

Iedere aflevering gebruikt een andere schokkende insteek binnen hetzelfde thema. Van een dronken ?sufkut? die gedwongen wordt te strippen, via een ?suicide six? (indrinken met zes glazen jenever), tot dronken ouders. Daarnaast verschilt ook de beeldtaal per episode, aangezien iedere film is gemaakt door andere acteurs, regisseurs en schrijvers.
De Wolf: ?Diverse visuele dragers wisselen elkaar wekelijks af. In de tweede aflevering wordt niet alleen de camera gebruikt maar ook de webcam en opnames van een mobiele telefoon. Maar niet alleen de tekst en regie zitten fantastisch in elkaar. Er wordt ook goed gespeeld. Ik ben erg onder de indruk.?

Behalve op tv, moet ook het online platform www.roes.tv gaan leven bij jongeren. Van alles is er mogelijk. Een wekelijkse videochat met een jongerenpanel en de mogelijkheid tot discussies, het delen van ervaringen en het uploaden van eigen (dronken?) filmpjes.

Roes, iedere dinsdagavond 20.50 uur, VPRO (Nederland 3)
Kijkers kunnen terecht op de website om ervaringen uit te wisselen.

De eerste 2 afleveringen/

Afl.1 : Gesloopt. De populaire Tamara (15) en de ietwat verlegen Lena (15) zijn allebei verliefd op de stoerste jongen van de school, Sven. Tamara weet zeker dat Sven haar heel leuk vindt, maar als hij ook enige belangstelling voor Lena toont, besluit ze voor eens en altijd af te rekenen met Lena. Tamara vindt het namelijk belachelijk dat een sufkut als Lena op Sven valt. Ze ziet er niet uit, heeft nooit van mascara gehoord en draagt alleen maar vuilniszakken. Echt net een jongen. She’s gonna die.

Afl.: Grand Dessert. Anouk mag van haar moeder Saskia voor haar veertiende verjaardag voor het eerst een grotemensenfeestje geven. Haar lievelingsoom Eric, een bekende soapster, komt ook. Tot grote opwinding van Anouks vriendinnen. Anouk is verrast als blijkt dat Danny’s oudere broer Remon uit eigen beweging op haar feest komt draaien. Het belooft dan ook een avond te worden om nooit te vergeten. Script: Robert Jan Overeem.

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP