The Forbidden City

[LINK/SOFTWARE] Vanaf nu is het niet langer nodig om naar China zelf af te reizen om een kijkje te nemen in de Verboden Stad, de plaats van waaruit de keizers van China tot 1912 het land regeerden. Dankzij een samenwerking tussen computerbedrijf IBM en het Palace Museum kunnen ge?nteresseerden nu virtueel rondlopen in dit immense bouwwerk. Op de offici?le website kun je (na een kostenloze registratie) met je gekozen karakter door de virtuele stad lopen en alles uitvoerig bekijken op je computerscherm. Al de karakters waar je uit kunt kiezen, zijn historische figuren. Zo kun je zelfs kiezen om een eunuch te zijn: dit waren in het oude China gecastreerde mannen die werkten in het paleis van de keizer.

Toch is het project The Forbidden City: Beyond Space and Time niet compleet realistisch. Zo is het in de virtuele stad bijvoorbeeld mogelijk om als nietige soldaat te wandelen over het keizerlijke pad. Hiervoor werd je in de echte Verboden Stad onmiddellijk gearresteerd.

De makers vonden het echter belangrijker dat de virtuele bezoekers overal goed rond kunnen kijken dan om zich volledig te houden aan de historische authenticiteit.

‘Spelers’ kunnen ook deelnemen aan diverse activiteiten, zoals boogschieten of het trainen van vechtkrekels (een krekel wordt eerst een hele tijd gepest met een stokje en vervolgens zetten ze er twee bij elkaar en diegene die het opgeeft heeft verloren). IBM is nu ook bezig met enkele nieuwe virtuele plekken, zoals de bibliotheek van het Vaticaan, het H?rmitage-museum en de pyramides uit Egypte.

Om in de virtuele Verboden Stad rond te kunnen lopen, is het nodig om het programma van 203 megabyte te downloaden. Ook zijn de systeemeisen niet gering. Maar daar krijg je wel een virtuele stad voor terug die in werkelijkheid aan de andere kant van de wereld ligt.

Eigenlijk een soort Second Life, maar dan historisch.

www.beyondspaceandtime.org

Trefwoorden: , , , , , , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP