Rubik's Revolution kubus

[TEKST + SPEL] De in de jaren tachtig immens populaire Rubik’s kubus, het ultieme jaren-tachtigicoon, wordt door spelletjesfabrikant Jumbo in een nieuwe variant op de markt gebracht. De nieuwe kubus heeft nu een stem in zich die de speler uitdaagt om behendigheid en geheugen te testen.

De nieuwe kubus, ?Revolution?, lijkt op het eerste gezicht veel op zijn voorganger (zes kleurvlakken met elk negen vakjes), maar vereist veel minder denkwerk. De middelste vakjes van de zes vlakken bevatten een lichtje dat in verschillende patronen verspringt. Het is de bedoeling dat de speler het lampje zo snel mogelijk uitdrukt. De kubus-nieuwe-stijl is niet draaibaar. Bij de oude versie is dat wel het geval: door de schijven te draaien moeten uiteindelijk zes vlakken in ??n kleur onstaan.

Spelletjesfabrikant Jumbo ziet de ?Revolution? als een opstapje naar de oorspronkelijke kubus. Voor dat spelletje heb je naast driedimensionaal inzicht ook vingervlugheid nodig, licht marketing-manager Wouter Ordelman toe. ?Als mensen eenmaal hun vingers hebben getraind, hopen we dat ze verder willen gaan, en zich niet meer laten afschrikken door het idee dat de Rubik?s kubus alleen met succes kan worden gespeeld door heel slimme mensen.?

De beroemde kubus werd in 1974 ontwikkeld door de Hongaarse wiskundige Ern? Rubik. In de jaren tachtig werd het spel wereldwijd een hype. Alleen al in Nederland gingen er miljoenen over de toonbank. Jumbo werd acht jaar geleden distributeur voor de Benelux. Sindsdien zit de kubus, die door zijn ogenschijnlijke onoplosbaarheid bij het grote publiek uit de gratie raakte, volgens de spellenmaker weer enigszins in de lift.
Je kan hem “virtueel” uittesten op de Offici?le website

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP