lichtsnel.jpgDe Duitsers zijn erin geslaagd om een object met de snelheid van meer dan 300.000 kilometers/seconde te laten vliegen.

6 reacties op Snelheid van het Licht doorbroken

phyck
17 augustus 2007 16:43

Dit heeft ook iets te maken met een soort van teleport.
Zo zijn ze er al in geslaagd om een atoom te teleporten, dit gebeurt door het omzetten van dit atoom in licht en dan terug om te zetten naar een atoom.
(wel veel ingewikkelder dan hier uitgelegd :D)

Peter
17 augustus 2007 17:13

ik zit al enkele jare te discussieren dat einstein niet volledig gelijk had met z’n theorie, alhoewel ik geen directe bewijzen kon leveren… eindelijk iemand die erin slaagt mij toch een klein beetje gelijk te geven

anony
17 augustus 2007 19:44

Het waren fotonen die ze verplaatsten en geen atomen en geloof me einstein zijn theorie geldt nog altijd! Het is gewoon alsof het sneller was als het licht, maar is niet zo. Denk maar aan een wormhole. Daar zou je in princiepe ook sneller als het licht voor moeten gaan om in die tijd van punt A naar B te gaan. Maar je doet dit niet door het te omzeilen.

ano
17 augustus 2007 20:45

Bende nerds!:)

dna
17 augustus 2007 23:10

Het lijkt mij logisch om sneller dan het licht te kunnen gaan. Dat Einstein er een theorie op los liet was simpel omdat het praktisch (helemaal in die tijd) niet mogelijk was om het te doen dus dan maar een theorie. Maar de wetenschap gaat vooruit. Het zelfde met de theorie van de “big bang”, die knal moet toch ook ergens door zijn ontstaan en in een één of andere ruimte, misschien zijn wij wel een ruimte in een nog grotere ruimte met nog meer ruimtes. Maar goed het heeft hier in ons dampkringetje helemaal geen nut om met de snelheid van het licht te gaan, weerstand en zo, maar in de ruimte waar men gewichteloos is en de afstanden gigantisch zijn, lijkt mij dat dat dan geen probleemmoet opleveren.

19 augustus 2007 03:08

amai wat een geleerde uitleg allemaal.

Als ik op een planeet zit die aan 10000 km per seconde doorheen de ruimte gaat. En ik schijn met mijn zaklamp, dna hebben die fotonen een snelheid van 310 000 km per seconde.

300 000 km per seconde is de snelheid die een elektron (en daarvan afgeled een foton) kan verkrijgen onder normale omstandigheden. Afhankelijk van de krachten die het ondervind.

Als je de omgeving verander moet je daar rekening mee houden.
De optische chips vna de toekomst kunnen licht ook vertragen of verappen, weliswaar met ander principe

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP