Spore

Er verschijnen jaarlijks duizenden nieuwe games op de markt en het valt niet altijd mee om goed ge?nformeerd te blijven op dat gebied. Ik kwam Spore toevallig op het spoor dat tot op heden aan mijn aandacht was ontsnapt. Nu ik op zoek ga naar meer informatie valt me op dat er al enorm veel aandacht aan is besteed. De beschrijving intrigeerde me nogal.

Het spel is het meest recente project van Will Wright, de man die ook verantwoordelijk is voor zeer populaire titels als Sim City en The Sims.

In Spore is het de bedoeling dat je jezelf van eencellige amoebe opwerkt tot de grote veroveraar van galaxie?n. Je speelt een eencellige amoebe in de zee. Het spel kan je een beetje vergelijken met een gevorderde tamagochi: je moet je beestje voeden en voldoende aandacht geven en dan evolueert het langzaam naar een groter wezen, naar een landwezen, dan kan je stilaan je eerste dorpje veroveren, dan stilaan je eerste land. Je wordt slimmer: je krijg meer technologie, spitstechnologie, ruimtetechnologie, dan ben je klaar voor de ruimte. Het veroveren van de aarde, van andere planeten, planetenstelsels.

Op de Game Critics Awards voor de E3 van 2006 ving Spore de awards voor Beste pc-game, meest originele game en beste simulatiegame.

Het ambitieuze pc-game loopt regelmatig vertraging op. De game zou eerst dit jaar nog uit moeten komen, maar werd uitgesteld tot 2008. Ontwikkelaar en uitgever Electronic Arts laat nu echter weten dat het spel pas in het financi?le jaar 2009 uit zal komen, wat er vrijwel zeker op neer komt dat de game pas in het kalenderjaar 2009 in de winkels zal liggen.

Bezoek de “Spore Revolutie” (NL) website voor v??l meer informatie.

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP