Team Hoyt

[VIDEO/LEESVOER] Zegt een (zwaar gehandicapte) zoon tegen zijn vader : Pap, wil je een marathon met me lopen? De vader zegt JA. Ze lopen een marathon samen. Op een dag vraagt de zoon aan zijn vader “Pap wil je de Ironman met mij doen?”. De “Ironman” is de zwaarste triatlon die er bestaat (4 km zwemmen, 180 KM fietsen en vervolgens 42 km hardlopen). Vader zegt weer ja. Dick en Rick Hoyt zijn vader en zoon, ook wel bekend als Team Hoyt.

Rick werd geboren in 1962 met de navelstreng om zijn nek, door zuurstofgebrek naar zijn hersenen dachten medici dat hij zich niet zou ontwikkelen als een normaal kind, maar zou vegeteren. Hoe anders bleek dit te zijn. Zijn ouders wilde hem opvoedden als een normaal kind en merkte al snel dat hij even intelligent was als zijn broertjes. Hij kon niet praten en daarom dacht men dat hij dingen niet begreep. Toen een groepje mensen van een universiteit er achter kwam dat Rick erg moest lachen om een grap begreep men dat hij dingen snapte maar niet kon communiceren. Er volgde een geld inzamel actie en ontwierpen zij The communicator. Een computer waarmee hij letters kon aanwijzen en zo kon duidelijk maken wat hij bedoelde. Zijn eerste woorden op de computer waren `Go Bruins` het lokale hockeyteam. Rick bleek een sportfanaat te zijn.

Men kreeg hem met veel moeite op een gewone school en Rick communiceerde via zijn communicator. In 1977 vroeg Rick zijn vader of ze mee konden doen aan een benefit run om voor een verongelukte jongen een rolstoel bijeen te lopen. Zijn vader, Dick, stemde in en ze liepen samen een 5 mijl run, Dick liep en Rick werd geduwd in zijn rolstoel. Dick was geen sporter maar dat veranderde die dag. Rick vertelde het gezin dat hij zich tijdens die wedstrijd voor het eerst niet gehandicapt voelde.

Zo begon een passie en een team, Team Hoyt. Samen liepen ze vele marathons. Dick rende en duwde Rick voor in zijn rolstoel. Na 4 jaar marathons besloten ze zich te wagen aan een triathlon. Een ongelooflijke prestatie, Rick werd in een bootje voort getrokken, met de fiets voortgeduwd en met lopen in de rolstoel voortgeduwd. Samen genieten ze van het sporten en ondertussen hebben ze ongekende prestaties geleverd.

Samen hebben ze bergen beklommen, 3735 mijl door Amerika getrokken, vele marathons en triathlons gelopen en ondertussen touren ze door de USA met motivatie trainingen. Ook hebben ze hun eigen Team Hoyt fonds. Zo heeft de sport -van vader en zoon- een team gemaakt die de woorden “i can`t” niet kennen.

Ondertussen zijn ze een bekend team geworden en baandoorbrekend voor vele gehandicapte kinderen en ouders in Amerika.

www.teamhoyt.com

Trefwoorden: , , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP