The Crap That Is The World #6

Belangrijk: onderstaande tekst is geschreven als amusement. Niets wat in de onderstaande tekst geschreven staat moet worden geïnterpreteerd als serieus, aangezien de auteur het merendeel van zijn meningen en bevindingen flink overdrijft, teneinde iets grappiger over te komen. Onderstaande tekst staat vol hypocrisie, veralgemening en schuttingtaal. Indien u dus een wetenschappelijk onderbouwd tekstje wil lezen raden wij u een andere website aan. Klachten kunnen worden doorgestuurd naar whatever@hotmail.com.

Veel mensen uit mijn omgeving trekken tegenwoordig via een uitwisselingsprogramma naar het buitenland, alwaar ze de wereld gaan verbeteren door daarginds enkele lessen over het belang van toiletpapier te geven. Over het nut en de doeltreffendheid van zulke zaken ga ik natuurlijk geen uitspraken doen. De enige onbekende stukken van de wereld die ik tegenkom zijn op de PlayStation 3 en wanneer ik na een nachtje doorzakken weer maar eens terechtkom op plaatsen die ik nooit eerder gezien heb.

Tegenwoordig is het echter niet meer nodig om op reis te gaan, aangezien zowat iedereen die zich meer dan vijf minuten van zijn woning verplaatst er een blog over maakt. Dat kan allemaal heel boeiend zijn en ik ben zeker dat er bepaalde blogs bestaan die meer dan de moeite waard zijn om te volgen, maar de meeste reizen in het kader van een uitwisselingsprogramma voor school zijn blijkbaar niet veel boeiender dan een live concert van Justin Bieber. Laatst nog nam ik de tijd om eens een stukje blog te lezen van iemand die op reis was vertrokken. Heel de post in kwestie ging over de temperaturen in dat land. Het kan me echter geen reet schelen wat de temperatuur op dit moment in Derkastan is, en moest het mij wel iets kunnen schelen, dan zou ik het wel gewoon gaan opzoeken. Maar goed, volgende bericht dan maar. De volgende post ging over wat het individu in kwestie die dag had meegemaakt, en raad eens? Niks. Vierhonderd woorden over een heel gewone dag. Ze had gegeten die dag (drie keer), was even gaan wandelen en daarna had ze nog een spelletje gespeeld. Ik kijk al uit naar de post waarin ze ons inlicht over de dag dat haar menstruatie is begonnen.

Blogs over reizen zijn natuurlijk lang niet de enige slechte blogs. Het internet staat vol met saaie pagina’s over dingen als ‘fashion,’ ‘gadgets,’ en andere hippe woorden die moeten worden gebruikt in elke zichzelf respecterende blog. Ik hoef die natuurlijk allemaal niet te bezoeken (en dat doe ik doorgaans ook niet) maar het spijtige is dat blogs eigenlijk meestal verdacht veel op hun eigenaars lijken. Je hebt ongelooflijk lelijke blogs, schreeuwerige blogs zonder veel inhoud en blogs die constant in het middelpunt van de belangstelling willen staan. Die laatste categorie is vanzelfsprekend de meest irriterende. Stel je voor dat er tijdens een wandeling in het park constant iemand voor je springt en roept dat ze een nieuw recept voor cakejes hebben en stel je dan voor dat ze dat elke dag doen, tot ze een nieuw recept van een of andere website geplukt hebben. Welkom op het internet.

Als je, na een agressieve marketingcampagne van vijf dagen lang nog altijd maar twaalf lezers hebt moet je er misschien maar vrede mee nemen dat je ‘vrienden’ niet echt in je cake geïnteresseerd zijn. Je domme blog vijf keer op evenveel dagen linken lijkt me dan niet echt nuttig. Als ik gisteren te lui was om cake te maken, dan ben ik dat waarschijnlijk nu ook nog wel. Hoe kan het ook zo godvergeten moeilijk zijn om met iets origineels te komen? Ziehier de typische post (inclusief schrijffouten) op zo’n pagina met twaalf lezers per maand:

 

Hey iedereen!

Zoals sommige van mijn lezers wel weten, hou ik en mijn hondje heel veel van cakes maken! Dus hebben we gisteren een cake gemaakt! Hier onder staat een foto van het resultaat, genomen met mijn iPhone (of ongelooflijk dure camera) en bewerkt met dezelfde vintage filter die iedereen gebruikt. Ik ben gisteren ook veels te laat gaan slapen, want het was daarna nog een feestje omdat ik al mijn vrienden heb uitgenodigd om deze belangrijk gebeurtenis in mijn leven te vieren! Nee, ik was niet jarig ofzo, ik had het gewoon over de cake, hihi! De cake is op dus een stukje krijgen kan je niet meer maar geniet van het resultaat! 

Tot schrijfs!

 

Herkenbaar, nee? Het eerste zinnetje is bijna compleet overgenomen van een blog die ik eens heb gelezen, en ik denk dat ik zo ongeveer de enige was. Waarom je dan (en zij is niet de enige die dit doet) elk bericht begint met ‘zoals sommigen onder jullie wel weten,’ is mij een raadsel. Iedereen weet dat je graag cakes bakt, want alleen vrienden die je een pleziertje willen doen lezen je blog.

Ja, ik weet het, ‘iedereen moet ergens beginnen.’ Krimineel had waarschijnlijk ook ooit slechts twaalf lezers per dag. Maar als je begint, doe het dan in godsnaam origineel. Ik bedoel, iemand bakt een cake en vindt dat dan zo’n ongelooflijk overweldigende prestatie dat ze meteen vinden dat al hun vrienden het moeten weten, hoe het fenomeen ‘blogging’ ooit zo succesvol is kunnen worden is mij een raadsel. Als ik ooit cake uit een pakje wil eten terwijl ik word bedolven onder een lawine van oninteressant gezeik dan ga ik wel in het plaatselijke stamcafé van de boeren uit de buurt zitten.

Helaas zullen er altijd wel van die idioten zijn wiens leven zo saai is dat hun grootste prestatie die week het opzetten van de oven is, en helaas zullen die altijd ‘kijk naar mij’ blijven schreeuwen. Spijtig, maar it’s the crap that is the world.

 

Tot schrijfs!

xoxo

 

 

 

 

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP