Stage6

[TEKST] Stage6 is een videosite van DivX, een bedrijf dat compressiemethoden (codecs) maakt voor videobestanden. Video met een DivX-codec is goed van kwaliteit en toch klein, waardoor het zeer geschikt is voor het internet. DivX opende Stage 6 in 2006 om te laten zien wat de DivX-codec voor mogelijkheden biedt voor online video. Het bedrijf stopt nu met de site omdat het ‘te duur’ zou zijn geworden. Het besluit verbaast veel mensen omdat de site populair was met ruim 17 miljoen bezoekers per maand. Dat voedt het gerucht dat filmmaatschappijen een hand hebben gehad in de sluiting. Ondanks dagelijkse controle van tientallen mensen was er namelijk veel auteursrechtelijk beschermd materiaal te vinden op de site.

Men?is van mening dat interne strubbelingen hebben gezorgd voor het einde van de site. Zij concluderen dat Stage6 helemaal niet in de financi?le problemen zat, ondanks een mislukte verkoop. Er was voldoende animo voor de site, waarbij veel geld werd verdiend. Een groot deel van de inkomsten voor DivX komt van Yahoo. Bij de installatie van DivX wordt standaard namelijk ook de Yahoo toolbar ge?nstalleerd, en dat leverde jaarlijks 16 miljoen dollar op, waarvan de helft dankzij Stage6.

Toch liep de oprichting van een aparte onderneming voor Stage6, waar al diverse investeerders voor waren gevonden, op niets uit. Mogelijk wilde DivX toch de touwtjes in eigen handen houden. De ontwikkelaar van Stage 6, R. Greenhall, stapte daarop op en alles bleef bij het oude. Tot december 2007, toen er bij DivX toch weer vragen rezen over de hoge kosten van streaming en managing van de site. Daarop besloot het bedrijf om de site per 28 februari 2008 uit de lucht te halen. Volgens een bericht op de site omdat “het te veel geld en aandacht vraagt”.

Het besluit is een klap voor joox.net, die veel van de Stage6 filmpjes doorlinkte. In een aankondiging maakt Joox bekend te zullen doorgaan met de site. De komende dagen zoekt Joox naar nieuwe bronnen van DivX-filmpjes. Die komen er mondjesmaat steeds meer, al lijkt het niet heel snel te gaan. En dat is jammer, want de kwaliteit van YouTube verbleekt bij die van Stage6 en Joox. Bovendien kunnen bedrijven door de techniek fors besparen op de kosten voor bandbreedte: een klein bestand belast het netwerk minder en is daardoor goedkoper.

ps: Hierdoor komt er ook vroegtijdig een einde aan onze ‘Buiten De Zone’ reeks.

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP