Criminaliteit.org

[LINK] Het Vlaams Belang heeft zijn criminaliteitswebsite gelanceerd. Op de website kunnen burgers die het slachtoffer zijn geworden van een crimineel feit hun verhaal kwijt. Voormalig Antwerps politiecommissaris Bart Debie wordt het uithangbord van de site. Debie werd in januari 2008 nog veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar effectief, en een boete van 1.250 euro.

Het hof van Beroep achtte het toen bewezen dat Debie zich schuldig maakte aan verschillende feiten van buitensporig politiegeweld, het vervalsen van processen-verbaal, het verduisteren van bewijsmateriaal en inbreuken op de racismewet. Debie, die naar Cassatie trekt, werd toen ook voor vijf jaar uit de rechten ontzet.

Bedoeling van de site is een einde te maken aan de “doofpotpolitiek”, luidt het. “De politie en het stadsbestuur communiceren nauwelijks nog over criminele feiten in de hoop dat het onveiligheidsgevoel zo zal afnemen”, luidde het op de persconferentie. Een van de eerste wapenfeiten op de site criminaliteit.org is de publicatie van een top 20 van veelplegers uit het Antwerpse. Om op de lijst terecht te komen, moeten de criminelen in vijf jaar minstens tien ernstige feiten hebben gepleegd, zoals moord, doodslag, slagen en verwondingen, drugsdelicten of diefstallen.

De relevantie van de publicatie van de lijst situeert zich volgens VB-boegbeeld Filip Dewinter op politiek vlak. “De gemiddelde leeftijd van die veelplegers is amper 20 jaar. Tachtig procent onder hen is van allochtone origine. Deze lijst bewijst dat er harde maatregelen nodig zijn, met verplichte opsluiting en heropvoeding in gesloten instellingen”, motiveert Dewinter. De gezichten van de veelplegers zijn onherkenbaar gemaakt, hun voornamen en leeftijd worden wel vermeld. Dewinter zelf neemt de juridische en politieke verantwoordelijkheid voor de site voor zijn rekening.
Officiële website

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP