pitb.jpgEen pitbull is geen hondenras, al wordt dit vaak gedacht. Een pitbull wordt gemaakt door het fokken van andere rassen op bepaalde kenmerken, waaronder een brede kaak en atletische bouw. (Wiki) Is de pittbull een doordeweekse hond of niet. Enkele feiten. (schockende beelden).

-[coolplayer width=”420″ height=”350″ autoplay=”1″ loop=”0″ charset=”GBK” download=”0″ mediatype=””]

[/coolplayer]

26 reacties op Voor of tegen ?

kiko
1 augustus 2007 13:37

pitbuls en gelijke soorten , zijn een van de gevoeligste honden die er zijn , heb er zelf ook een , heb die goed opgevoed en nooit leren vechten , ik zeg je dit je kan geen betere vriend hebben als een pitbul. zijn meer trouw als je eigen vrouw . maar toch zijn er altijd mensen die deze dieren als een trofee en als een wapen gaan behandelen , men zou die eigenaars zo hard moeten straffen dat ze nooit meer een hond zouden willen. want de eigenaar van zo een hond is schuld bij zo van die toestanden . als je een kind mishandel van klein tot groot heb je ook een pyscho en een monster . groeten aan al de animallovers……..maffia go on

simplicity
1 augustus 2007 13:49

Het heeft inderdaad heel veel met opvoeding te maken maar helaas zijn in dit type hond BIJNA alleen maar de marginale bevolking geintereseerd en die mensen kunnen hun eigen kinderen niet eens opvoeden…

WC-Poëet
1 augustus 2007 15:44

Inderdaad simplicity. Overlaatst zat ik met een of andere marginaal op café die aant uitleggen was dattem nen hond wou aanschaffen. Zijn top 3 waren honden die de zwaarste bijtkracht hadden. WTF?

animal planet
1 augustus 2007 16:46

heb dit niet helemaal uitgezien vond het gewoon degoutant er zijn inderdaad honden die gevaarlijk zijn maar het is gewoon hoe ze opgevoed zijn net zoals bij mensen in de plaats de dieren te verbieden en weg te nemen bij mensen die hun dier graag zien (zoals de weer heeel slimme hollanders bedacht hebben) doe dan een soort examen vooraleer je zo’n dier mag kopen + een opvolging van 2 jaar ofzo moetten toch betere oplossingen zijn

Jelmer
1 augustus 2007 16:48

Steengoed filmpje!
Een vriend van mij heeft ook een pitbull..heb nog nooit zn trouw en lief beest gezien! blaft nooit en wil alleen maar spelen!
Dit honden “ras” zijn een van de beste…Alles draaid om opvoeding net als was “simplicity” zegt!

I’m out!

Patje
1 augustus 2007 18:22

Vind het verschrikkelijk om te zien.
Zeker als je zelf zo’n hond heb en als je weet dat het ras niet gebruikt kan worden als waakhond.
Daar zijn ze TE LIEF voor.
Ze zullen niet grommen tegen diegene die binnenkomt, zoals een Rottweiler of een Herder doet.
Ze gaan kwispelen omdat er een MENS binnen komt.
En wat doet de MENS….. die doet dit soort dingen met zo’n beest, die alleen maar wilt knuffelen en het liefst heel de dag tussen 30 kinderen wilt lopen.

Voordat mensen dit soort honden gaan verbieden of veroordelen, moeten ze zich eerst in dit soort honden verdiepen.
Een Herder of Rottweiler bijt sneller, omdat dat waakhonden zijn. Een ‘pit-bull’ of Stafford zijn hele lieve dieren die tegen een stootje kunnen. Daarom zijn ze zo dol en goed met kinderen.

Laat mensen die dit soort dingen doen maar snel uit hun leven stappen.

Ik hoop het in ieder geval

1 augustus 2007 20:38

hei,ik verdien 500euro per maand extra gewoon door te surfen op t net, check it
http://www.agloco.com/r/BBGK5830

1 augustus 2007 21:32

ok ok ok allemaal wel waar hoor maar als zo een een beest u aanvalt kundet ook wel vergeten.

Het grote nadeel aan zo honden is dat ze gevoelig zijn aan dementie.

Na een tijd vergeten ze vanalles en zou het wel eens kunnen dat ge der nen beet van krijgt.

tonnie
2 augustus 2007 00:08

ze moeten de persoon achter de riem aanpakken niet het dier dat er aan zit een poedel kan nog wel een kind vermoorden ik heb mij dierbaar pit shiela in moete laten slapen ze is 16 jaar en een maand geworden zonder een dat er iets is gebeurd nu heb ik 2 americaans bulldoge en een boerefoks het zij schatjes.
groete tonnie

tonnie
2 augustus 2007 00:16

en nog iets ze laten maar iederkeer de zelfde filmpjes zin maar niet dat mijn hond aan het scatborden is met het buur jongetje van mijn (LAAT ZE EEN KEER IETS NIEUWS ZIE)het zijn altijd filmpjes van tegen standers van pitbulls.

2 augustus 2007 01:09

de media maak(te) van de pitbull gewoon een zogezegde vecht machine. Hierdoor denken meeste marginalen datze aanzien hebben omdatze zo ne stoere hond in huis hebben. Gevolg: visieuze cirkel begint

marginaal volk ( die ook al nie weet hoe zich te kleden/gedragen/haar bij te knippen ) die zone hond koopt => opvoeding trekt op niets ( niet altijd het geval he ) => hond bijt => media => nog stoerder imago voor marginale => deftige gezinnen zien die honden als gevaarlijk en blabla

maarja; probleem ligt voornamelijk bij OPVOEDERS EN! MEDIA ( die blazen alles op en geven geen achtergrond hoend )

Iedere hond die word geslagen of getraind als waakhond is gevaarlijk

Gibson
2 augustus 2007 09:18

Verkeerde mensen met de verkeerde hond dan krijg je dit !!

Danny
2 augustus 2007 13:44

@ Tonnie:
Dit is toch een filmpje van voorstanders van de pitbulls lijkt mij??? Alle Mythes die er bestaan worden toch ontkracht. Of vergis ik mij???

Ik ben ook een fan van het ras, en zal mij later misschien nog wel eentje kopen. Ik vind dat ze echt een mooie uitstraling hebben. En zoals iedereen al zegt, iedere hond kan bijten, dat is iets waar je mee rekening moet houden. Een goede opvoeding is cruciaal voor het gedrag van je hond. Een slechte baas kan van een golden retriever ook een moordwapen maken. De Pitbull ziet er nu eenmaal stoer uit door zijn brede kop, kaken en stoere lichaamsbouw, maar daardoor vind ik hem des te mooier.

ik ben in ieder geval een voorstander van dit ras, maar ze moeten kort gehouden worden en slechte baasjes zouden bestraft moeten worden.

Groeten,
Danny

doglover
2 augustus 2007 14:39

jah das verkeerd wa mensen denken over een pitt bull, iedere hond heeft wel zo’n kenmerk in zich om hem te beschermen of te verdedigen.
wij als mensen hebben da ook.
de ene heeft het meer dan de andere, tis hoe zijn karakter is en natuurlijk een rol bij het opleren van de hond.
kzou zeggen, ik ben ervoor voor pitt bull’s, voor ieder beest trouwens.
grtz

90201
2 augustus 2007 15:03

iedereen lijkt het allerbelangrijkste te vergeten…

Een hond is en blijft een hond. En als je een hond in een situatie brengt waarin die zich niet meer veilig voelt, dan gebeurt er iets heel normaal, die hond gaat zich gaan verdedigen… Mensen zijn op dat vlak niet anders. Ik denk dat als we iedere hondenbeet in kaart zouden kunnen brengen, er geen enkel ras is dat specifiek meer bijt dan een ander… Het is nu eenmaal zo dat de sterke honden het meest in het nieuws komen… Ik heb 2 herders, de hele straat kent deze dieren, iedereen mag eraan komen, strelen, ermee spelen… Maar toch laat ik geen enkel van mijn 2 honden in de buurt komen van kleine kinderen, omdat ik niet weet wat mijn honden doen als die kleine kinderen bijvoorbeeld eens staartje trek spelen…

De hond is bijna nooit de oorzaak van het probleem, hij reageert alleen maar hoor…

X
2 augustus 2007 15:45

In de soep er mede!!

Gibson
2 augustus 2007 17:12

Baasje tegen de muur en hond ernaast en “bang” !

tonnie
2 augustus 2007 19:30

oke danny je heb gelijk over dit filmpje maar ik heb het over de filmpjes die ze in de media laten zien.
het is altijd met dat stom gillen politie vrouw.
ja dannie het zijn echt schitterend honden en echt trouw aan hun baasje want ik mis de mijn nog iederen dag ze is nu ongeveer 1jaar dood maar ik heb 16 jaar plezier gehad met haar.
groet tonnie

Darkness
3 augustus 2007 11:25

Ik heb mixed feeling bij het bekijken van het filmke … Ok de beelden zullen bij sommige onder ons de gevoelig snaar raken … voor mij bewijzen ze enkel dat de “mens” het gevaarlijkste beest is dat er rond loopt.

levi
9 augustus 2007 20:41

De maan op met die honden en hun marginale baasjes bende sukkels!

tonnie
10 augustus 2007 00:50

hoi levi het zijn niet allemaal van die marginale sukkels.
dat komt nou dat ze van die achtelijk filmpjes laten zien.
er zijn ook mensen die goed om gaan met hun honden.
maar als er weer iets gebeurt met een hond dan word er al gelijk gezegt het zal wel een pitbull zijn.
ga maar eens met een echte liefhebber praten en met zijn hond om gaan dan zul je merken dat het heel ander type mens en dier is dan je denkt.
het is dat ik mijn hond heb in moeten laten slapen ander had ik wel gezegt kom maar eens kijken naar mijn hond ze is 16 jaar geworde en dat is oud voor zo’n hond en dat komt nou dat de hond het goed heeft en een goede baas heeft dus nooit ordelen over de mens en zijn hond

nederlander
10 augustus 2007 19:23

mijn oma die word straks 61, heeft nog altijd de 2 pittbulls die mijn vader als puppy’s aan haar gegeven heeft , schatten van honden nooit iets verkeerd gedaan, mijn vader heeft ze zover afgericht dat elk mens ermee over weg kan,mits je geen agressief gedrag vertoond.
belachelijk dat ze verboden zijn want het (kunnen) de vriendelijkste honden zijn die er bestaan!

Iemand
14 augustus 2007 20:55

pitbull zijn kuthonden en niet te vertrouwen met andere honden. laat ze maar eens los in een bos… valleen ze alles aan

ik
14 augustus 2007 21:04

toch blijf ik erbij dat pitbull de valsheid in zich hebben, zijn niet voor niets verboden..

er zullen vast ook lieve tussen zitten, maar ik laat mijn hond er ook niet bij

22 augustus 2007 21:16

heb zelf een pitbull , en is echt ne schat van een hond …. trouw en lief !!! het enige nadeel is dat ik moet zien dat ik niet al teveel andere dieren tegen kom op wandeling !! ( ze kan zelf niet aanvallen , altijd kort gelijnd bij buiten komen ) maar wordt meestal aangevallen . En al die mensen die deze dieren willen verbieden daar walg ik van , evenals mensen die deze honden ( en andere honden ) gebruiken voor honden gevechten .

ps een korte verplichte training voor eigenaars van ALLE honden zou welkom zijn !!! , en mijne pitbull loopt altijd aan de lijn , integenstelling tot veel van die mensen met van die klein hondjes die loslopen ….. en als die hondjes loslopend al keffend naar mijne hond vliegen hebben die beestjes pech , die mensen moete hunne hond maar onder control houden

Jessica
22 augustus 2007 22:14

waar is onschuldig tot het tegendeel is bewezen , de RAD is moord

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP