Salvia Divinorum

[VIDEO] Verschillende Amerikaanse staten treden?voortaan streng op tegen het gebruik van het plantje Salvia Divinorum, ook bekend als Ska Pastora, Diviner’s Mint, Sally-D en Lady Salvia. Sinds kort is deze plant met hallucinogene werking een regelrechte hype geworden nadat er tientallen filmpjes van gebruikers op YouTube werden geplaatst. Het salieplantje ziet er op het eerste zicht erg lieflijk en totaal niet kwaadaardig uit, maar gebruikers belanden meteen na de consumptie in een enorme trip die hen waanbeelden, enorme lachbuien en aanverwante ongecontroleerde handelingen bezorgt. De werking van salvia is overweldigend, vooral wanneer het gerookt wordt. Het actieve bestanddeel, Salvinorin A blijkt de sterkste natuurlijke hallucinogene stof te zijn die we kennen.

Hoewel de Mexicaanse Mazatec Indianen (Sjamanen) al eeuwen bekend waren met de psychoactieve eigenschappen van Salvia, is het dankzij YouTube dat Salvia Divinorum tot een echte rage aan het uitgroeien is.

Volgens offici?le Amerikaanse gegevens hebben bijna 2 miljoen Amerikanen al ge?xperimenteerd met de plant. Het voorbije jaar alleen al kwamen er 750.000 nieuwe gebruikers bij in de VS.

Tientallen staten hebben de salieplant nu op de lijst van verboden middelen geplaatst. In Californi? werd de wet op het verbod op Salvia Divinorum voor minderjarigen ondertekend door gouverneur Arnold Schwarzenegger. Overtreders zullen voor hun delict gestraft worden zodra de nieuwe wet ingaat op 1 januari 2009.

In Belgi? staat salvia divinorum al sinds 2002 geklasseerd als psychotrope stof en mag het niet meer vrij verkocht worden. Het verbruik is niet verboden, maar wel strikt gereglementeerd.

Trefwoorden: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP