Vuze

[SOFTWARE/LINK] Vuze is de nieuwe naam van Azureus. Het is een bittorrent-client. Een programma waarmee u bestanden op internet kunt zoeken, downloaden en delen. De nieuwe Napster, Kazaa of LimeWire zeg maar.

Bittorrents zorgen ervoor dat bestanden in veel kleine stukjes worden opgedeeld en bij verschillende gebruikers van een netwerk worden gedownload. Hierdoor kan het downloaden van grote bestanden heel effici?nt en snel plaatsvinden.

Met de meeste bittorrent clients, zoals BitTorrent, Transmission en ?Torrent, moet u eerst via een website zoeken naar bestanden voordat u ze met het bittorrent-programma kunt gaan downloaden. Dus heeft u een internet browser en een bittorrent client nodig. Vuze doet dit anders en integreert het zoekproces en downloadproces in een applicatie. Bovendien kunt u met Vuze ook mediabestanden afspelen in het programma zelf.

Dat maakt Vuze een stuk gebruikersvriendelijker en meer zoals oude bekende downloadprogramma’s als Kazaa en LimeWire. Nieuw aan Vuze is wel dat u ook direct kunt zien wat er op het Vuze-netwerk te halen is. Van alle video’s, audio-bestanden en games krijgt u in een soort webinterface voorproefjes te zien, waardoor u makkelijker kunt beslissen of u het bestand wilt downloaden.

Het Vuze-platform (spreek uit: Views) biedt video, audio en games aan. Vuze lift verder mee op de hype van sociale netwerken door de mogelijkheid aan te bieden om bestanden met vrienden te delen, die dan ook ingelogd moeten zijn. Illegale bestanden kunnen verwijderd worden van Vuze. Ten slotte biedt Vuze de mogelijkheid om ‘mature content’ te filteren (of om het filter uit te zetten).

Vuze is een veelbelovende applicatie met een aantrekkelijke interface die weer iets van de sensatie van Kazaa en Napster destijds doet herleven. Helaas lijkt Vuze in een ander opzicht ook op de oude P2P-programma’s: bij de installatie krijgt u een weliswaar onschadelijke, maar meestal toch niet echt gewenste zoekwerkbalk van Ask.com voor Internet Explorer en Firefox opgedrongen. Deze hoeft u niet te installeren om Vuze te laten werken. Doe als volgt: haal het onderste vinkje weg bij I accept the licence agreement and want to install the Vuze Toolbar en klik op Next. Nu wordt de werkbalk niet ge?nstalleerd.

Vuze is beschikbaar voor Windows 2000, XP en Vista, Linux en Mac OS X.

www.vuze.com

Trefwoorden: , , , , , , , , , , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archief

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP