Renée

[VIDEOCLIP] “High Time He Went”, was de plaat waarmee de Nederlandse Renée in 1982 een wereldhit scoorde. Nummer 1 in Nederland, top 5 gedurende weken in België en de rest van Europa. Samen met 3PLAY, het danceproject rond de Nederlandse DJ/beeldend kunstenaar John Nieland (die trouwens ook tekent voor het artwork van de single) , maakte het Nederlandse duo een nieuwe versie. De Belgische topproducer Serge Ramaekers, die wereldwijde faam geniet door de hitremix die hij maakte van Freddie Mercury’s “Living On My Own”, het van zeer hoog meezinggehalte doorspekte “Sex On The Beach” (nummer 1 van Engeland tot Duitsland en van Japan tot Nederland) en uiteraard Confetti’s, stond samen met John “3Play” Nieland in voor de productie van de 2008 mix.

René Nodelijk, die nog steeds aanzien wordt als de beste gitarist van Nederland, scoorde in 1964 zijn eerste grote hit als René & The Alligators. “He’s Your Love” ging de halve wereld rond. Andere successen waren “Whole Lot Of Shaking Going On”. Andere mijlpalen waren “Alligator’s Dance” en “Whole Lot Of Shaking Going On”. In 1978, na te veel wisselingen in de begeleidingsband, kwam Anja Exterkate, zangeres en vrouw van René in the picture. De naam van de groep werd omgedoopt tot Renée, de artiestennaam die Anja al geruime tijd aanhield. In 1982 heeft René er even geen zin meer in en Anja/Renée gaat solo verder, meteen de discotour op. In 1984 scoort Renée met “High Time He Went” een mijlpaal in de Nederlandse muziekgeschiedenis. Dit nummer ligt nu opnieuw in de winkel in een zeer dansbare, hitgevoelige versie.

www.reneemusic.nl

3Play feat. Renée – High Time He Went

Renée – High time he went (1982)

Trefwoorden: , , , , , ,

Niet gevonden?

Bad of douche?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Archieven

Categorieën

Krimineel

kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen)
1 misdadiger
kri•mi•neel 2 (bn.)
1 strafrechtelijk
2 misdadig 3 [inf.]
geweldig, buitengewoon, fantastisch
kri•mi•neel 1 (de ~ (m.), -nelen) 1 misdadiger kri•mi•neel 2 (bn.) 1 strafrechtelijk 2 misdadig 3 [inf.] geweldig, buitengewoon, fantastisch

Sponsor

 

Gehost door

TransIP